Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό γεμάτο λουλούδια!



    Πάνω από τον ποταμό Arz, το Rochefort-en-Terre έχει ψηφιστεί ως ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας και ως εκ τούτου ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη της Βρετάνης. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στα στενά δρομάκια, βλέποντας τα ατελιέ και τα εργαστήρια που υπάρχουν κατά μήκος τους, θαυμάζοντας τα γεμάτα γεράνια σπίτια.
    Το Rochefort-en-Terre τοποθετήθηκε στο χάρτη στις αρχές του 20ού αιώνα, όταν ο πλούσιος Γαλλο-Αμερικανός ζωγράφος Alfred Klotz αγόρασε το château της περιοχής το 1907. Αυτό καταστράφηκε από τους Ρεπουμπλικάνους το 1793 και μόνο η πρόσοψη παρέμεινε.
    Το σημερινό κτήριο κατασκευάστηκε από τον Klotz, που είναι πλέον ανοιχτό από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο και φιλοξενεί μερικούς από τους πίνακές του καθώς και μια συλλογή αντικειμένων από την αγροτική ζωή του παρελθόντος.
    Ο Klotz ενθάρρυνε τους ντόπιους να γεμίσουν τα σπίτια τους με γεράνια, μια παράδοση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, κάνοντας το Rochefort να κερδίσει πολλά βραβεία ανθοκομίας αλλά και να μπει στη λίστα με τα πιο όμορφα γαλλικά χωριά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου