Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Το φαινόμενο Αρτέμης Σώρρας



Το φαινόμενο Αρτέμης Σώρρας
Βούλτσος Ηρακλής
   Το εθνοσωτήριο άστρο του γεννήθηκε το 2012 στο ξενοδοχείο  Presindent απ' όπου δώρισε στο χρεωκοπημένο Ελληνικό κράτος ...600 δίς ευρώ, ένα μυστηριώδες άτομο αγνώστου προελεύσεως , επαγγελματικής στέγης , επιστημονικών προδιαγραφών και περγαμηνών . Παρουσίασε την Bank d' Orient ( Τράπεζα Ανατολής ) που ιδρύθηκε το 1905 σαν πηγή σωτηρίας ,από μνημόνια και τρόικες . Αναμόχλευσε κατώτερα συναισθήματα , θεωρίες ανιστόρητου αρχαιοελληνικού κλέους με άφθονη συνωμοσιολογία .Ο λόγος του συμπύκνωσε διαδεδομένες ανορθολογικές δοξασίες , κολάκευσε τους οπαδούς του , ανέδειξε τα προβλήματά τους για μια εύκολη και θεαματική σωτηρία τους. Όλο το σχήμα μπορεί να φαντάζει ακατανόητο και γελοίο στους απ' έξω ,  στους από μέσα όμως παρήγε μεγάλη ταύτιση , ελπίδα και συγκινησιακή φόρτηση, τόσο ώστε σύντομα να βλέπουν τον κόσμο μέσα από τα γυαλιά της ιδεολογίας του και η ζωή τους να φαντάζει κίνημα .
     Δεν έχω τίποτε με τον Σώρρα , όμως η υπόθεση δεν είναι καθόλου για γέλια και το Κράτος έχει τεράστια ευθύνη για τον διασυρμό του .
    Άφησε δημόσιους οργανισμούς (
τράπεζες ,εφορίες ,ΙΚΑ κλπ) αλλά και τους απλούς ανθρώπους εκτεθειμένους και απροστάτευτους . Λέγεται ότι υπέρ τους 12.000 συμπολίτες μας κατέθεσαν σε υπηρεσίες πληρεξούσιά του για να εισπραχθεί τος χρέος τους απο το ''καταπίστευμα'' του Αρτέμη Σώρρα . Από 115 συμπολίτες μας και μόνο το ΙΚΑ είχε απώλειες είσπραξης 4.700.000 ευρώ .
    Στό χαμένο  λοιπόν όνειρο και στην απωλεσθείσα ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο ψάρευε ο Σώρρας . Οι Έλληνες παραζαλισμένοι , μπουχτισμένοι και εξουθενωμένοι από τον καταθλιπτικό ορυμαγδό της οικονομικής κρίσης έγιναν οπαδοί μιας απατηλής ιδεοληψίας .Η αγωνία , οι ανάγκες του σήμερα , ο εγκλεισμός στον απατηλό μικρόκοσμο, θόλωσε την κρίση τους τόσο ώστε να αδυνατούν να διαβάσουν το μέλλον . Με την χρεωκοπία προ των πυλών , την καταρράκωση του εθνικού φρονήματος και της αξιοπρέπεια στα αζήτητα έγιναν οπαδοί του .
    Άλλοι λόγοι που συνέτειναν στην στην διόγκωση του φαινομένου :
    Αναξιοκρατία ,ανεργία , αδικία ,ελαστικές συνειδήσεις , διαφθορά και τόσα άλλα κακά δημιούργησαν μια στρατιά απαγοητευμένων ανθρώπων που κατσαβιδιασμένοι απο το σύστημα συνθλίβονταν καθημερινά  από τα αδηφάγα γρανάζια της ανθρώπινης κρεατομηχανής . Μιά πανέμορφη χώρα, πλούσια σε φυσικούς πόρους, ιστορία  και πολιτισμό ποδηγετείται απο ένα διεφθαρμένο κομματικό κράτος .Με την διαμορφωθείσα κατάσταση φαίναται ότι η Ελλάδα θα υποφέρει για πολύ , με βασική αιτία την αποτυχημένη διαχείρηση της κρίσης απο αδύναμους μηχανισμούς .
    Δεν χρειάζεται νομίζω μεγάλη φαντασία να δούμε ποιά τύχη επιφυλάσσεται  στα παιδιά  και τα εγγόνια μας . Πρέπει κάποτε να συνειδητοποιήσουμε πώς αν φθάσαμε ως εδώ που φτάσαμε πέραν όλων των άλλων καταλυτικός ήταν και ο ρόλος της νεοελληνικής αντίληψης που απλώθηκε σαν πανούκλα κωδικοποιημένη με τις λέξεις '''για την πάρτη μας και μόνον''' . Αν αυτό δεν αλλάξει δεν θα είναι μακριά η στιγμή που η σελίδα της ιστορίας θα γράψει  ιστορία για μιά χώρα που κάποτε την κατοικούσαν Έλληνες , σε μια χώρα χιλιετηρίδων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου