Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

ΕΣΡ: Αυτά είναι τα πρόστιμα στα κανάλια για την παρουσίαση του δημοψηφίσματος.ΕΣΡ: Αυτά είναι τα πρόστιμα στα κανάλια για την παρουσίαση του δημοψηφίσματος.
Τώρα, μάλιστα ! Τους έκαναν την μούρη κρέας !
Για το «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ» που εννοούσε «ΝΑΙ» !
    Το ΕΣΡ -μετά από σειρά διασκέψεων- επέβαλε κυρώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς για τον τρόπο παρουσίασης του ΟΧΙ και του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.
    Οι αποφάσεις ελήφθησαν με πλειοψηφία, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Αθ. Κουτρομάνο, τον αντιπρόεδρο Ροδόλφο Μορώνη και τα μέλη Δήμητρα Παπαδοπούλου, Βασίλη Καραποστόλη και Νίκο Κιάο. από την ψηφοφορία απουσίαζε ο Γιώργος Πλειός Μειοψήφησαν, ζητώντας την κύρωση της «απλής σύστασης» τα μέλη του ΕΣΡ Γ. Σαρειδάκης, Λ. Μήτρου και Π. Διαμαντάκου.
    Στον ΣΚΑΪ επεβλήθησαν τρεις κυρώσεις, συνολικού ύψους 50.000 ευρώ για ισάριθμες παραβιάσει της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας:
    - κύρωση ύψους 15.000 ευρώ για τη μετάδοση πολιτικών εκπομπών στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πριν το δημοψήφισμα,  κύρωση ύψους 15.000 ευρώ για ανισομέρεια των δύο πλευρών στις συζητήσεις που διοργάνωσε ο σταθμός και κύρωση ύψους 20.000 ευρώ για ανισομέρεια στην παρουσίαση των προεκλογικών συγκεντρώσεων του ΟΧΙ και του ΝΑΙ.
    Στο MEGA επεβλήθη κύρωση ύψους 20.000 ευρώ για επαναλαμβανόμενη προβολή δήλωσης του οικονομολόγου καθηγητή Ι. Τσαμουργκέλη, ο οποίος περιέγραφε τι θα  υποστεί η χώρα εάν πλειοψηφήσει το ΟΧΙ
    Στον ΑΝΤ-1 επεβλήθη κύρωση ύψους 15.000 ευρώ για μετάδοση πολιτικής εκπομπής στο απαγορευμένο διάστημα του Σαββατοκύριακου πριν το δημοψήφισμα.
    Στο Εψιλον επεβλήθη κύρωση ύψους 15.000 ευρώ για μετάδοση πολιτικής εκπομπής στο απαγορευμένο διάστημα του Σαββατοκύριακου πριν το δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου