Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

Μισθοί - Συντάξεις: Πως θα γίνει η καταβολή των αναδρομικών.Μισθοί - Συντάξεις: Πως θα γίνει η καταβολή των αναδρομικών.
Αυτή είναι ετεροχρονισμένη είδηση. Έπρεπε να βγεί την 1η Απριλίου, και  βγήκε τώρα !
     Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πληροφορίες, είναι πολύ πιθανόν, η Κυβέρνηση, να εφαρμόσει πιστά, την 2192/14 απόφαση του ΣτΕ, που επέβαλε στην προηγούμενη συγκυβέρνηση, να επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις, των ε.ε. και ε.α. στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Ενστόλων, στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 και την καταβολή των αναδρομικών, καθόσον είχε κρίνει πως οι μειώσεις που είχαν επιβληθεί με τον ν. 4093/12, ήταν αντισυνταγματικές, παράνομες και στοχευμένες.
     Επειδή η προηγούμενη συγκυβέρνηση δεν εφάρμοσε, ως όφειλε, την απόφαση του ΣτΕ, αλλά με τον ν. 4307/14 ,προέβη στην μερική πενιχρή αποκατάσταση, ισχυριζόμενη πως εφάρμοσε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά 50% ( !), το ΣτΕ, μετά από προσφυγή των Θεσμικών Ενώσεων, με την 1128/14 απόφασή του, ακύρωσε τον παραπάνω νόμο, καθώς τον έκρινε αντισυνταγματικό και επέβαλε, την πιστή εφαρμογή της 2192/14 αποφάσεως του.
      Η σημερινή συγκυβέρνηση, θα προβεί αρχικά, στην έμμεση επιστροφή των αναδρομικών, συμψηφίζοντας τις οφειλές, που θα προκύψουν, μετά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης, του ΕΝΦΙΑ και τυχών άλλων φορολογικών εκκρεμοτήτων, που θα έχει κάθε συνάδελφος.
      Είναι επίσης πολύ πιθανόν, τα οφειλόμενα  αναδρομικά να υπολογισθούν από μηδενική βάση, για την άρση των αδικιών, καθώς με την προηγούμενη μερική αποκατάσταση, η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, έλαβε στην κυριολεξία ψίχουλα.
      ΠΡΟΣΟΧΗ αυτό που θα πρέπει να προσέξει, ο κάθε συνάδελφος, για να γίνει ο συμψηφισμός, είναι πως, θα πρέπει να συμπληρώσει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τον πίνακα 10, στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.  
  ΥΓ: Για την επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012, καθώς και για τα θέματα των εσόδων του ΜΤΣ  και της υγειονομικής περίθαλψης, θα υπάρξουν νέα, σε λίγες ημέρες.

2 σχόλια:

  1. Καλά, σήμερα είναι η πρωταπριλιά; Και νόμιζα ότι έιναι ανήμερα το Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστος Ανεστη Στρατηγε, με την διαφορα παλιου-νεου ημερολογιου (13 ημερες) πραγματι ειμαστε πολυ κοντα στην πρωταπριλια!

      Διαγραφή