Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

«Βόμβα» για συντάξεις από τον Συνήγορο του Πολίτη: Παράνομες και αυθαίρετες οι μειώσεις στις επικουρικές«Βόμβα» για συντάξεις από τον Συνήγορο του Πολίτη: Παράνομες και αυθαίρετες οι μειώσεις στις επικουρικές
(αλλά, σιγά μην ιδρώσει το αυτί των ΣΡΙΖΑΝΕΛ...)
Καταλάβατε τώρα γιατί έφτιαξαν νόμο που βγάζει έξω τους φυλακισμένους ;
Γιατί ετούτοι, ή άσχετοι είναι, ή απατεώνες, ή κλέφτες .
Πιστεύω ότι είναι ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ, για αυτό προετοιμάζονται
    Παράνομες και αυθαίρετες μειώσεις επιβάλλονται μετά το νόμο Κατρούγκαλου σε επικουρικές και κύριες συντάξεις, όπως προκύπτει από έγγραφο του Συνήγορου του Πολίτη, που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος.
    Στο έγγραφο με ημερομηνία
28 Μαρτίου 2017 ο Συνήγορος του Πολίτη απευθύνεται  τόσο στο υπουργείο Εργασίας όσο και στο ΕΤΕΑ και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων και επισημαίνει ότι ο επανυπολογισμός τους έγινε με λάθος τρόπο επιβαρύνοντας υπέρμετρα τους δικαιούχους.
    Όπως σημειώνει στην αναφορά του ο ΣτΠ μετά το νόμο Κατρούγκαλου εφαρμόζονται παράνομα οι περικοπές των νόμων
4093/12 και 3986/11 σε ανύπαρκτα ποσά συντάξεων.
    Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αντί μειώσεων σε επικουρικές άνω των 300 ευρώ από 3-10%, όπως προβλέπεται από το νόμο 3986/11 να επιβάλλονται με τον επανυπολογισμό Κατρούγκαλου περικοπές διπλάσιες και τριπλάσιες.
    Σε παραδείγματα που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος  παρουσιάζονται δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα συνταξιούχων όπου ο μεν πρώτος με επικουρική 376,18 ευρώ, η μείωση της οποίας ήταν 15,05 ευρώ και με τον επαναυπολογισμό η μείωση εκτοξεύτηκε στα 57,52 ευρώ και ο μεν δεύτερος με μείωση 58,38 ευρώ, η οποία μετά τον επανυπλογισμό της διπλασιάστηκε και πήγε στα 109,36 ευρώ.
    Ο Συνήγορος του Πολίτη διαπιστώνει αναντιστοιχίες και στις περικοπές στα μερίσματα του Δημοσίου και καλεί την κυβέρνηση είτε να νομοθετήσει είτε να επιστρέψει αναδρομικά στους συνταξιούχους τα ποσά που έχουν παρακρατηθεί παρανόμως ως μειώσεις επί ποσών που δεν λαμβάνουν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου