Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Εκατόμβη θυμάτων στο Χαλέπι: Στους 70 έφτασαν οι νεκροί από την βομβιστική επίθεση σε αμάχουςΕκατόμβη θυμάτων στο Χαλέπι: Στους 70 έφτασαν οι νεκροί από την βομβιστική επίθεση σε αμάχους
ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΑΝΑΤΙΝΑΧΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ ΑΜΑΧΩΝ
Ήδη, οι νεκροί είναι 136.
Εάν αυτό γινόταν σε Ευρωπαική ή Αμερικανική πόλη, όλα τα ΜΜΕ θα «ούρλιαζαν» στην κυριολέξία. Δικαίως, βέβαια.
Θα δουμε πως αύριο θα ξεχαστεί, κανένας Πύργος του Άιφελ ή Πύλη του Βραδεμβούργου δεν θα φωταγωγηθεί με τα χρώματα της Συρίας, και…. πάμε γι’ άλλα!
Το κόστος της ανθρώπινης ζωής καθορίζεται από ανάξιους να την έχουν !
Και είναι ΠΑΣΧΑ……
ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ
    Στους 70 έφτασαν οι νεκροί από την βομβιστική  επίθεση αυτοκτονίας ισλαμιστών εναντίον λεοφορείων που εκκένωναν αμάχους από τις πόλεις Fua και Kefraya.
    Όπως αναφέρει το ρωσικό Sputnik επικαλούμενο πηγή από την Συρία ενώ το ίδιο υποστηρίζουνκαι τα συριακά ΜΜΕ: «Ο αριθμός των θυμάτων από την έκρηξη έχει φτάσει στους 70 ενώ οι τραυματίες είναι πάνω απο130. Ο ακριβής όμως αριθμός των θυμάτων είναι δύσκολο να υπολογιστεί καθώς υπάρχουν πολλά καμένα πτώματα» φέρεται να είπε α είπε η πηγή στο ρωσικό πρακτορείο.
    H  έκρηξη έπληξε λεωφορεία στα περίχωρα του Χαλεπίου κι ενώ γίνεται προσπάθεια εφαρμογής συμφωνίας για ανταλλαγή κατοίκων, μεταξύ των ανταρτών και του στρατού της Συρίας, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ και ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.
    Οπως έγινε γνωστό τα λεωφορεία μετέφεραν τους κατοίκους από δύο χωριά που εκκενώνονταν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν πολλοί νεκροί.
    Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η αιματηρή έκρηξη έγινε από βομβιστή αυτοκτονίας που πυροδότησε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.
    Τα λεωφορεία μετέφεραν σιίτες που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους και υποστηρίζουν την συριακή κυβέρνηση στο πλαίσιο εφαρμογής συμφωνίας ανταλλαγής κατοίκων με τους αντάρτες.
    Τα χωριά Foua και Kefraya είναι δύο σιιτικά χωριά στη Συρία που από την έναρξη του εμφυλίου έχουν ταχθεί στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου