Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Έρχονται τα «Αγιωργίτικα 2017» στο δήμο Νεάπολης -ΣυκεώνΈρχονται τα «Αγιωργίτικα 2017» στο δήμο Νεάπολης -Συκεών
    Τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων διοργανώνεται με αφορμή τη γιορτή του πολιούχου της Νεάπολης, Αγίου Γεωργίου, από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών, την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών και τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
    Ο καθιερωμένος κύκλος εκδηλώσεων-θεσμός «Αγιωργίτικα» θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 21 ως και την Κυριακή 23 Απριλίου, στη δημοτική ενότητα Νεάπολης.
    Το πρόγραμμα εκδηλώσεων δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ψυχαγωγηθούν παρακολουθώντας αθλητικές εκδηλώσεις, παραδοσιακούς χορούς και θεατρικές παραστάσεις.
    Για τρεις ημέρες το κέντρο της Νεάπολης θα μετατραπεί σε έναν υπαίθριο τόπο καλλιτεχνικής δημιουργίας, παρουσίασης παραδοσιακών χορών, μουσικών προγραμμάτων και ψυχαγωγικών δράσεων για τα παιδιά.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Παρασκευή 21 Απριλίου
► ΠΑΡΚΟ ΒΑΛΣΑΜΗ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (7 μ.μ.)
    Από το πάρκο Βαλσαμή πομπή μουσικών και χορευτικών παραδοσιακών σχημάτων θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Ειρήνης (
Ρολόι) και μετά από μία σύντομη στάση θα καταλήξουν στην Κεντρική Σκηνή (Ίμβρου και Παναγή Τσαλδάρη).
    Συμμετέχουν Α΄ Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης, Β΄ Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης, Ποντιακή Εστία Νεάπολης, Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, Χορευτικό Συγκρότημα Ι.Μ.Ν Αγίου Γεωργίου Νεάπολης «Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτις», Χορευτικός Σύλλογος Αγίου Ραφαήλ Μετεώρων, Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών.
Σάββατο 22 Απριλίου
► ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ – ΑΥΛΗ 1ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (11 π.μ.)
Προσκοπική πλατεία» με μουσικοκινητικά παιχνίδια από το 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης
Βάλε Τρίποντο». Διαγωνισμός τριπόντων. Συντονίζει ο προπονητής Κώστας Αστεριάδης
► Ι.Μ.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
-6 μ.μ.:
Λιτανεία και περιφορά της Εικόνας του Αγίου Γεωργίου με τη συνοδεία αθλητικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων φορέων, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.
-7 μ.μ.: Εσπερινός
► ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (Μουδανίων και Παν. Τσαλδάρη)
-7 μ.μ.:
«Με γεύση σοκολάτα!» – Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για Παιδιά. Με εύκολο τρόπο μαθαίνουμε να φτιάχνουμε μαζί με τα παιδιά γλυκίσματα σοκολάτας. Γνωρίζουμε τα υλικά, δοκιμάζουμε αρώματα και γεύσεις και παίρνουμε μαζί μας τις συνταγές για να πειραματιστούμε ξανά!
«Τα χρώματα της άνοιξης» – Εργαστήρι δημιουργικών κατασκευών. Τα παιδιά παρέα με τους γονείς και με τη βοήθεια των παιδαγωγών της ομάδας ετοιμάζουν ανοιξιάτικες κατασκευές για να διακοσμήσουν το σπίτι. Μαθαίνουν τεχνικές και γνωρίζουν διαφορετικά υλικά για να κάνουν πρωτότυπες συνθέσεις.
-8.30 μ.μ.: «Ο Καραγκιόζης πολυτεχνίτης». Παράσταση Καραγκιόζη από τον Αγάπιο Αγαπίου
► ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (Ίμβρου και Παν.Τσαλδάρη)
Λαϊκή μουσική βραδιά με τα συγκροτήματα των Κλείτου Βάτσα και Δημήτρη Κωνσταντίνου
Κυριακή 23 Απριλίου
► Ι.Μ.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
7.30 π.μ.:
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
► ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (Ίμβρου και Παν.Τσαλδάρη)
-11.30 π.μ
.: Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια με τη συμμετοχή των συλλόγων:
    Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ευόσμου «Γαϊτάνι», Πολιτιστικός Σύλλογος Συκεών «Τα Κάστρα», Χορευτικό Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου «Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτις», Δημιουργικός Σύλλογος Γυναικών «Εστία», Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου, Ποντιακός Σύλλογος Πεύκων «Παρχάρ», Χορευτικό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Μετεώρων, Χορευτικό Σωματείο και Σύλλογος Φίλων Χορευτικού «Χοροστάτες», Σύλλογος Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης
-8 μ.μ.: Χορωδία ΚΑΠΗ
-8.30 μ.μ.: Χορωδία Συλλόγου Γυναικών «Εστία»
-9 μ.μ.: Έντεχνο λαϊκό πρόγραμμα με τον Σωκράτη Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου