Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Deir ez-Zor: Η Χεζμπολάχ έριξε αλεξιπτωτιστές! - Τρίτη συνεχής αεροπορική επιδρομή της RuAF με Tu-22



Deir ez-Zor: Η Χεζμπολάχ έριξε αλεξιπτωτιστές! - Τρίτη συνεχής αεροπορική επιδρομή της RuAF με Tu-22
    Με μια αιφνιδιαστική κίνηση η φιλοιρανική οργάνωση της Χεζμπολάχ η οποία πολεμά στη Συρία στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων πραγματοποίησε ρίψη αλεξιπτωτιστών  στην υπό πολιορκία Deir ez-Zor.
    Είναι η πρώτη φορά που η Χεζμπολάχ κάνει γνωστή την ύπαρξη μονάδας αλεξιπτωτιστών και μάλιστα πραγματοποιεί ρίψη τους στο αεροδρόμιο της πόλης για την ενίσχυση της εκεί φρουράς.
    Όπως δείχνουν φωτογραφίες τα μέλη του τμήματος των αλεξιπτωτιστών βρίσκονται σε μεταφορικά αεροσκάφη της συριακής Αεροπορίας ενώ πραγματοποιούν πτώση στην περίμετρο της βάσης. Προκαλεί βέβαια ερωτηματικά για ποιο λόγο επιλέχθηκε η συγκεκριμένη τακτική την ώρα που τα τμήματα της οργάνωσης θα μπορούσαν απλά να μεταφέρονταν με τα αεροσκάφη στο αεροδρόμιο.
    Στο μεταξύ η ρωσική Αεροπορία πραγματοποίησε σήμερα και η τρίτη κατά σειρά επιδρομή με στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 σε συμβατικό ρόλο.
    Όπως και τις προηγούμενες δύο φορές (Σάββατο και Δευτέρα) τα αεροσκάφη απογειώθηκαν από βάσεις στην Ρωσία, (από το Mozdok ή την βάση Engles) και κτύπησαν εγκαταστάσεις  της ISIS στην Deir ez-Zor κυρίως αποθήκες πυρομαχικών.
     «Στις 24 Ιανουαρίου έξι αεροσκάφη  Tupolev-22M3 απογειώθηκαν από αεροδρόμιο στην Ρωσία και πετώντας διαμέσου των εναέριων χώρων του Ιράκ και του Ιράν πραγματοποίησαν μαζικά αεροπορικά πλήγματα σε αποθήκες πυρομαχικών και εγκαταστάσεις παραγωγής της ISIS, όπως και εναντίον οχημάτων και λοιπού εξοπλισμού της οργάνωσης στην επαρχία της Deir ez-Zor», αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
    Για ακόμη μια φορά τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά συνόδευσαν για προστασία μαχητικά Su-30SM και Su-35S από τηξ βάση Hmeymim στην Λαττάκεια.
    Νωρίτερα ο επικεφαλής επιχειρήσεων του ρωσικού ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος  Sergey Rudskoy περιέγραψε την δυσκολία της κατάστασης στην Deir ez-Zor όπου οι επιτιθέμενοι του ISIS (απαριθμούν συνολικά περί τους 14.000 ενόπλους) έχουν σαφές αριθμητικό πλεονέκτημα έναντι των συριακών και άλλων δυνάμεων που υπερασπίζονται την πόλη και το αεροδρόμιο λέγοντας πως εάν η πόλη πέσει στα χέρια της οργάνωσης τότε υπάρχει σαφής κίνδυνος γενοκτονίας για τους 120.000 αμάχους που βρίσκονται σε αυτή.
    Το ISIS παρά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς όμως που δέχεται τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ και σχεδόν αδιαφορώντας για τις απώλειες έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με hight-tech επιχειρήσεις στο Ιράκ!
    Πιο συγκεκριμένα πετώντας  drones εξοπλισμένα με βόμβες μικρής ισχύος πραγματοποίησε πλήθος αποστολών τις οποίες κατέγραψε σε βίντεο. Στο πρώτο μέρος του βίντεο φαίνεται η παρακολούθηση επίσης από drone αποστολών αυτοκτονίας της οργάνωσης στην Μοσούλη.
    Είναι πραγματικά άξιο προσοχής  πως το ISIS το οποίο ξεκίνησε ως μια οργάνωση σουνιτών φανατικών ισλαμιστών στο Ιράκ πόσο γρήγορα αφομοιώνει σύγχρονες τεχνικές πολέμου και τεχνολογίες και μάλιστα με την άνεση να τις καταγράφει σε βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου