Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Η Απάτη των... Δραχμιστών



Η γνώμη μου, την οποία ποτέ δεν έκρυψα, είναι ότι από την αρχή δεν έπρεπε να μπούμε στο ΕΥΡΩ, όχι γιατί δεν ήμασταν έτοιμοι ( που δεν ήμασταν), αλλά γιατί οι συνθήκες και προυποθέσεις του κοινού μας νομίσματος από την αρχή ήταν ελλιπείς, σκόπιμα, για να δημιουργήσουν την οικονομική υποτέλεια των μη ισχυρών οικονομικά κρατών στα ισχυρά ( Γερμανία δηλαδή).
Πολύ ωραία μας τα λέει το άρθρο, σε ό τι αφορά την δραχμή και τις συνέπειές της, όμως είναι πολύ εύκολο να υπερασπίσει κανείς τις απόψεις του πάνω στο θέμα, αφού υπάρχουν πολλά επιχειρήματα, έστω και παραπλανητικά μερικά από αυτά.
Το θέμα είναι, πως καλώς ή κακώς, «μπήκαμε στο χορό», χορέψαμε, χορεύουμε  και θα χορέψουμε. Όμως, από τον πολύ χορό θα κουραστούμε. Ήδη κουραστήκαμε. Και τότε, ή πεθαίνουμε πάνω στο χορό από κούραση, ή σταματάμε να χορέυουμε. Τόσο απλό… !
https://hellasbelowzero.blogspot.gr
    Πάνε πάνω από 6 χρόνια μνημονίων που έχουν εξαντλήσει τον λαό, με την ανεργία στα ύψη, βαρύτατους φόρους και περικοπές μισθών-συντάξεων, χωρίς να διαφαίνεται ανάσχεση της καταστροφικής οικονομικής πορείας της χώρας.
    Έπειτα από 4 χρόνια και 2 μνημόνια (
2010-2014 με συνδυασμούς ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ), οι ελπίδες του «σοφού» λαού στο κυβερνητικό αριστερο/κομμουνιστο/ακροδεξιό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για σχίσιμο μνημονίων, διαγραφή χρέους και καλύτερες μέρες διαψεύσθηκαν με το 3ο και χειρότερο μνημόνιο. Η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων στην επέτειο 2 χρόνων (25/1/2017) της κυβέρνησης των ψευτών, είναι χειρότερη από το 2014.
    Η δυσαρέσκεια του «σοφού» λαού κατευθύνεται, (
από επιτήδειους λαϊκιστές από άκρα αριστερά, μέχρι άκρα δεξιά), πλέον προς το ευρώ, το οποίο στοχοποιείται σαν η πραγματική αιτία των δεινών του. Για άλλη μια φορά δεν έχει συναίσθηση της ευθύνης του (ψήφος) για την κατάντια της χώρας και νομίζει ότι υπάρχουν «μαγικές» συνταγές… Κόμματα και αποκόμματα, που είναι, ή δεν είναι στην Βουλή, προσπαθούν να επωφεληθούν (άντληση ψήφων) από την απελπισία που προκαλούν τα ατελείωτα μνημόνια και… σπρώχνουν τον «σοφό λαό» σε λύσεις «σωτηρίας» εκτός ευρώ.
    Τα πολιτικά κόμματα που επενδύουν στην έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ είναι τα εντός Βουλής ΚΚΕ, η ΧΑ και συγκεκαλυμμένα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Τα εκτός Βουλής κόμματα κυρίως είναι: Η ΛΑΕ του Λαφαζάνη, η Πλεύση Ελευθερίας της Κωνσταντοπούλου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΠΑΜ του Καζάκη που μπορεί να συνεργαστεί ο Αλαβάνος, η "ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων" του
Κατσανέβα, η Εθνική Ενότητα του Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου κλπ.
    ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ τάσσονταν και τάσσονται ξεκάθαρα κατά του ευρώ και της ΕΕ.
    Η ΧΑ τάσσεται ξεκάθαρα κατά του ευρώ. Αλλά ενώ έχει σαφείς αντιευρωπαϊκές θέσεις, (
πονηρούτσικα), αφήνει θολή την κατάσταση σε σχέση με την παραμονή, ή όχι της χώρας στην ΕΕ.
    Η ΛΑΕ, Πλεύση Ελευθερίας, ΠΑΜ, ΔΡΑΧΜΗ, Εθνική Ενότητα τάσσονται κατά του ευρώ. Αμφίβολη η θέση τους για παραμονή, ή όχι της χώρας στην ΕΕ, (
αντιευρωπαϊκές θέσεις - δεν εξηγούν πως μπορεί να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ διαγράφοντας… μονομερώς το χρέος, που είναι κυρίως προς χώρες της).
    Η ανηθικότητα των παραπάνω κομμάτων έγκειται στο γεγονός, ότι υπόσχονται πολιτικές που δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμόσουν, καθόσον και να παραμείνουν, ή να μπουν στην Βουλή δεν πρόκειται να ασκήσουν κυβερνητική εξουσία. Επομένως χωρίς την προοπτική ανάληψης ευθύνης, σκόπιμα ιδιοτελώς παραπλανούν τον λαό, μόνο για να αποσπάσουν την ψήφο του και να κερδίσουν κοινοβουλευτικές καρέκλες, αξιώματα και λεφτά.
    Ο τυχοδιωκτισμός και η ανηθικότητα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έγκειται στην απρόβλεπτη στάση που μπορούν να τηρήσουν σε σχέση με το ευρώ και ΕΕ, αν (
όπως φαίνεται) συνεχιστεί η δημοσκοπική κατρακύλα και η απαξίωση τους από τον εξαπατημένο λαό, και αποτολμήσουν (για κομματικά οφέλη) επανάληψη της «διαπραγμάτευσης» του 2015 με ένα νέο δημοψήφισμα  κατά/υπέρ του ευρώ.
    Δεν είναι τυχαία η μεγάλη καθυστέρηση της 2ης αξιολόγησης με παράλληλη επιθετική ρητορική εναντίον των δανειστών και ειδικά του Σόιμπλε. Ο Καμμένος εμμέσως απειλεί με νέο... Κούγκι, λόγω πιέσεων προς της Ελλάδα, (
διάλυση της ευρωζώνης, γιατί δεν κλείνουν την αξιολόγηση οι δανειστές).
    Σχετικά με τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις εξόδου της χώρας υπενθυμίζονται:
* Με την πτώχευση της Ελλάδος το χρέος πολλαπλασιάζεται, καθώς παραμένει σε ευρώ και δεν υπάρχει περίπτωση να μην αποπληρωθεί. Η Αργεντινή που είχε δικό της νόμισμα και πτώχευσε, μετά από πολλά χρόνια αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τους δανειστές και να τους πληρώσει, γιατί διαφορετικά δεν μπορούσε να αντλήσει δάνεια από τις διεθνείς χρηματαγορές.
* Η Ελλάδα δεν είναι αυτάρκης σε βασικά είδη διατροφής, όπως είναι το αλεύρι, το κρέας, τα όσπρια και θα είναι αδύνατη η εισαγωγή άλλων βασικών προϊόντων, (
καύσιμα, φάρμακα, βιομηχανικά είδη κλπ), λόγω έλλειψης συναλλάγματος.
* Οι εφιαλτικοί «σχεδιασμοί» Τσίπρα-Καμμένου το καλοκαίρι του 2015, για την χρησιμοποίηση των αποθεμάτων φαρμάκων, τροφίμων και καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) για την αντιμετώπιση των ελλείψεων στην αγορά, δίνουν μια γεύση τι πρόκειται να συμβεί. Και μετά 1-2 μήνες που τελειώνουν τα αποθέματα, τι γίνεται στις ΕΔ; Δεν πετάει και δεν κινείται τίποτα... Εντελώς... ξεβράκωτοι σε εξωτερικές απειλές (Τουρκία).
* Οι κοινωνικές ταραχές/συγκρούσεις, (
τύπου Βενεζουέλας, ή/και χειρότερες), που θα ακολουθήσουν από την αδυναμία κάλυψης βασικών ειδών διαβίωσης των πολιτών.
* Η Ελλάδα, επειδή για μερικά χρόνια θα πρέπει να ζει μόνο με αυτά που παράγει, αναγκαστικά θα εφαρμόσει ένα δικό της πολύ πιο σκληρό μνημόνιο, καθόσον πτωχευμένη και με την δραχμή θα αργήσει να την εμπιστευθούν και να την δανείσουν οι διεθνείς χρηματαγορές.
    Οικονομικές επιπτώσεις σύμφωνα με άρθρο της "Καθημερινής" στο link:
http://www.kathimerini.gr/824784/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/odynhro-akoma-kai-to-elegxomeno-grexit
    Όσον αφορά τις γεωπολιτικές/γεωστρατηγικές συνέπειες εξόδου της χώρας από την ενωμένη Ευρώπη, (για τα "παλικάρια" της δραχμής), σημειώνεται μόνο το ελάχιστο ότι, ενώ η Αλβανία και τα Σκόπια θα γίνονται μέλη της ΕΕ, η Ελλάδα (αναπόφευκτα) θα γίνεται δορυφόρος - έρμαιο της Τουρκίας με ότι συνεπάγεται αυτό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου