Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Το μενού των νέων ταινιών της κινηματογραφικής εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη, που αρχίζει από σήμερα



Το μενού των νέων ταινιών της κινηματογραφικής εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη, που αρχίζει από σήμερα
    Μυθοπλασία, αληθινή ιστορία, περιπέτειες, επιστημονική φαντασία, αλλά και την τρυφερή ιστορία ενός τετράποδου περιλαμβάνει το μενού των νέων ταινιών της κινηματογραφικής εβδομάδας που αρχίζει από σήμερα.
«Moonlight»
    Η ταινία που είναι υποψήφια για 8 Όσκαρ, ενώ έχει ήδη κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, παρακολουθεί την πορεία ενός μαύρου άνδρα από την παιδική του ηλικία έως την ενηλικίωση. Από μια διαλυμένη οικογένεια βουτηγμένη στη βία και τα ναρκωτικά, στη Φλόριντα, σε μια καλύτερη ζωή. Η σκηνοθεσία είναι του Μπάρι Τζένκινς και παίζουν: Μαχερσάλα Άλι, Σαρίφ Ερπ, Τζανέλ Μονέ, Ναόμι Χάρις.
«Jackie»
    Το προφίλ της πιο διάσημης χήρας της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας. Η σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ, Τζάκι, μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Τζ. Φ. Κένεντι στο Τέξας, στις 22 Νοεμβρίου του 1963, καλείται να αντιμετωπίσει το αδιανόητο: να παρηγορήσει τα δύο της μικρά παιδιά, να αδειάσει το σπίτι που ανακαίνισε με πολύ κόπο και να οργανώσει την κηδεία του άνδρα της. Η σκηνοθεσία είναι του Πάμπλο Λαρέν και παίζουν: Νάταλι Πόρτμαν, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Γκρέτα Γκέργουικ, Μπίλι Γκρούντουπ, Τζον Χαρτ, Μαξ Κασέλα.
«Διχασμένος»
    Η διασχιστική διαταραχή προσωπικότητας από την οποία πάσχει ο ήρωας της ιστορίας έχει ως αποτέλεσμα για εκείνον 23 διαφορετικές προσωπικότητες. Η μια από αυτές τον οδηγεί στην απαγωγή τριών νεαρών κοριτσιών. Τότε εμφανίζεται μια κρυμμένη 24η, που είναι όμοια με τέρας κλείνοντας τον κύκλο της παράνοιας. Η σκηνοθεσία είναι του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν και παίζουν: Τζέιμς Μακαβόι, Άνια Τέιλορ Τζόι, Χέιλι Λου Ρίτσαρντσον, Μπραντ Γουίλιαμ Χένκε.
«Ποίηση χωρίς τέλος»
    Η ταινία παρακολουθεί την καλλιτεχνική αβάν γκαρντ της δεκαετίας του ’40 και του ’50 στο Σαντιάγο της Χιλής, μέσα από τη διαδρομή ενός νεαρού, που αποφασίζει να γίνει ποιητής, ενάντια στη θέληση της οικογένειάς του. Η σκηνοθεσία είναι του Αλεχάνδρο Χοδορόφσκι και παίζουν: Άνταν Χοδορόφσκι, Πάμελα Φλόρες, Μπρόντις Χοδορόφσκι.
«Resident evil: Το τελευταίο κεφάλαιο»
    Στο δεύτερο μέρος της ταινίας η ανθρωπότητα πνέει πλέον τα λοίσθια, αφού οι ορδές των ζόμπι αφάνισαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Η ηρωίδα θα ενώσει τις δυνάμεις της με παλιούς γνώριμους και θα προετοιμάσει το έδαφος για νέες συμμαχίες, ώστε να αποτραπεί η εξάλειψη του ανθρώπινου είδους. Η σκηνοθεσία είναι του Πολ Γ.Σ. Άντερσον και παίζουν: Μίλα Γιόβοβιτς, Αλι Λάρτερ, Σον Ρόμπερτς, Ρούμπι Ρόουζ.
«Ο καλύτερος φίλος μου»
    Η ταινία ακολουθεί την ιστορία ενός αφοσιωμένου σκύλου, που βρίσκει το νόημα της ύπαρξής του μέσα από τις ζωές των ανθρώπων με τους οποίους συνδέεται, μαθαίνοντάς τους να γελάνε και να αγαπάνε. Η σκηνοθεσία είναι του Λάσε Χάλστρομ και παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Τζος Γκαντ, Μπριτ Ρόμπερτσον, Πέγκι Λίπτον, Κ. Τ Άπα, Τζον Όρτιζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου