Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Είσαι «νυχτοπούλι»; Αν ναι, είσαι και έξυπνος.Είσαι «νυχτοπούλι»; Αν ναι, είσαι και έξυπνος.
Η δικαίωση των… ξενύχτηδων !
    Της νύχτας τα καμώματα είναι για τους ευφυείς τελικά...
    Αν είστε από εκείνους που μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά, μην εκνευρίζεστε, καθώς το γεγονός αυτό μπορεί να αποτελεί σημάδι ευφυΐας. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν Βρετανοί επιστήμονες, οι άνθρωποι που έχουν υιοθετήσει ένα «νυκτερινό» τρόπο ζωής είναι περισσότερο έξυπνοι. Μάλιστα ακόμα και τα μικρά παιδιά που αργούν να πάνε για ύπνο είναι πιο πιθανό να εξελιχθούν σε ευφυείς ενήλικες. Σύμφωνα με τη μελέτη υπό τον τίτλο «
Γιατί οι κουκουβάγιες είναι εξυπνότερες», οι πιο έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να υιοθετούν εξελικτικές ιδέες, όπως το να μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά. Οι επιστήμονες επισημαίνουν επίσης ότι οι αλλαγές στην ώρα που πάει κάποιος για ύπνο (σε σχέση με τους προγόνους μας), είναι απλά σημάδι του πόσο ευπροσάρμοστοι είμαστε στο σύγχρονο τρόπο ζωής.
    Όσοι κοιμούνται αργά πάντως εκτός από έξυπνοι, φαίνεται να έχουν και πιο περισσότερες προοπτικές να γίνουν πλούσιοι. Στο συμπέρασμα αυτό κατάληξε μία άλλη μελέτη, που έγινε για λογαριασμό του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης, στην οποία συμμετείχαν 100 έφηβοι. Από αυτούς εκείνοι που ομολόγησαν ότι προτιμούσαν να κοιμούνται κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, παρουσίασαν ευφυΐα αντίστοιχη με εκείνη ατόμων που κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις και μεγάλο εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου