Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Έτοιμος να υπογράψει μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης ο Τραμπ: «Θα χτίσουμε το τείχος στο Μεξικό»Έτοιμος να υπογράψει μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης ο Τραμπ: «Θα χτίσουμε το τείχος στο Μεξικό»
    «Μία μεγάλη ημέρα προγραμματίζεται να είναι η αυριανή   για την εθνική ασφάλεια. Μεταξύ άλλων, θα χτίσουμε το τείχος».
    Αυτό έγραψε  στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την υπογραφή μίας σειράς μέτρων, τα οποία, σύμφωνα με διαρροές από την Ουάσινγκτον, εκτός από το τείχος στο Μεξικό αφορούν και σε «προσωρινό μπλόκο» πολιτών οι οποίοι προέρχονται από εύφλεκτες περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.
    Ειδικότερα, τα αμερικανικά ΜΜΕ επικαλούμενα συγκλίνουσες αναφορές από αξιωματούχους, εξηγούν ότι η νέα κυβέρνηση σκοπεύει να αναστείλει τη χορήγηση βίζας σε πολίτες συγκεκριμένων χωρών οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες είναι η Συρία, το Ιράκ, το Ιράν, η Λιβύη, το Σουδάν, η Σομαλία και η Υεμένη.
    Διαρροές από την Ουάσινγκτον αναφέρουν επίσης ότι η νέα κυβέρνηση προτίθεται να περάσει μέτρο το οποίο θα περιορίζει για κάποιους μήνες την παροχή ασύλου σε μέλη θρησκευτικών κοινοτήτων που τελούν υπό διωγμό. Η ισχύς του μέτρου προβλέπεται έως ότου να καθοριστεί ένα αυστηρότερο πλαίσιο «ελέγχου και διαλογής» των αιτούντων άσυλο.
    Υπενθυμίζουμε ότι προεκλογικά ο Τραμπ είχε κάνει λόγο και για «
μπλόκο και φακέλωμα» σε μουσουλμάνους, με το δεύτερο όμως να μην μπορεί να σταθεί νομικά με κριτήριο τη θρησκεία καθώς καταπίπτει ως μέτρο που συνιστά διάκριση στη βάση θρησκεύματος.
Απείλησε με σοβαρά μέτρα αν δεν παταχθεί η εγκληματικότητα στο Σικάγιο
    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο ουσιαστικής εμπλοκής των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στο Σικάγο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκρηξη της βίας που μαστίζει την τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, στην περίπτωση που οι τοπικοί αξιωματούχοι δε λάβουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
    Ο Τραμπ φαίνεται ότι ενημερώθηκε για μία είδηση που δημοσίευσε τη Δευτέρα, η εφημερίδα “Chicago Tribune” η οποία γνωστοποίησε ότι τουλάχιστον 228 άνθρωποι πυροβολήθηκαν από την έναρξη του έτους, στην πόλη. Ο αριθμός αυτός, είναι αυξημένος κατά 5,5% σε σύγκριση με τον αριθμό των θυμάτων τον Ιανουάριο του 2016. Τα στοιχεία αναφέρουν τουλάχιστον 42 ανθρωποκτονίες, καταγράφοντας αύξηση 23,5% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2016.
    Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Σικάγο, Φρανκ Τζιανκάμιλι, αμφισβήτησε τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εφημερίδα, δηλώνοντας ότι από την 1η έως την 23η Ιανουαρίου, πυροβολήθηκαν 182 άνθρωποι. “
Ο αριθμός αυτός, είναι ίδιος με την περσινή χρονιά.” Για τις ανθρωποκτονίες είπε ότι είναι 38 έναντι 33 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου