Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Αστυνομικοί Θεσσαλονίκης: «Σύνθετο» το πρόβλημα στη Ροτόντα- «Πρέπει να επέμβει και το κράτος»



Αστυνομικοί Θεσσαλονίκης: «Σύνθετο» το πρόβλημα στη Ροτόντα- «Πρέπει να επέμβει και το κράτος»
http://www.seleo.gr
    «Μόνο η αστυνομία δε μπορεί να δώσει λύση. Πρέπει να επέμβει και το κράτος» διαμηνύει στον Alpha 96,5 & Alpha 989 o Δημήτρης Παδιώτης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας ξημερώματα Πέμπτης στην περιοχή της Ροτόντας.
    Ο ίδιος χαρακτηρίζει «σύνθετο» το πρόβλημα, ενημερώνοντας πως «Γίνονται επιχειρήσεις σε καθημερινή βάση αλλά πρέπει η πολιτεία να επέμβει, να πάρει αυτούς τους χρήστες και να λειτουργήσει διαφορετικά για αυτούς τους ανθρώπους που έχουν τόσο σοβαρά προβλήματα» παραπέμποντας στην έλλειψη δομών φροντίδας και απεξάρτησης στην περιοχή.
    «Είναι ένα σημείο που είναι μέσα στο κέντρο και είναι από τα πιο δύσκολα σημεία της πόλης» συμπληρώνει ο κ. Παδιώτης αν και επισημαίνει ότι «η παρουσία των αστυνομικών δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.» Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζει ότι υπάρχουν και άλλα προβλήματα που δυσχεραίνουν την κατάσταση και ότι «δεν αρκεί μόνο η καταστολή αλλά πρέπει να υπάρχει μία πρόληψη».
    «Πρέπει να υπάρχει μία συνεχόμενη ροή και γιατί υπάρχουν φοιτητές και γιατί είναι στο κέντρο και γιατί υπάρχει τουρισμός» λέει ο κ. Παδιώτης και ταυτόχρονα καλεί την Πολιτεία να δημιουργήσει τις απαραίτητες δομές.
    Σε κάθε περίπτωση η λειψανδρία η οποία «μαστίζει» την αστυνομία, συνοδεύεται και από την έλλειψη περιπολικών, υπενθυμίζει ο κ. Παδιώτης, εξηγώντας πως «είμαστε η μόνη περιφερειακή ενότητα που δεν έχει πάρει περιπολικά. Προσπαθούμε καθημερινά να συντηρήσουμε τα αυτοκίνητα ώστε να βγουν έξω» και προσθέτει ότι το πρόβλημα αυτό «θα βγει στους πολίτες».
    Σύμφωνα με τον κ. Παδιώτη, τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πολλές εξιχνιάσεις και η βαριά εγκληματικότητα έχει μειωθεί, ωστόσο τα περιστατικά μικροεγκληματικότητας εντοπίζονται κυρίως προς τη δυτική Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου