Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

«Εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες» Ναζί ίσως είναι ακόμα ελεύθεροι, σύμφωνα με κυνηγό Ναζί.



«Εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες» Ναζί ίσως είναι ακόμα ελεύθεροι, σύμφωνα με κυνηγό Ναζί.
Η υπερβολή σε όλο το μεγαλείο της.
Εάν το 1940 ήταν 20 χρονών, τώρα θα είναι 97!
Πόσοι 97ρηδες Ναζί ζούν σήμερα ; Εκτός και εάν είναι βιονικοί !
Πάντως, καλά κάνουν και ψάχνουν. Σε καμιά δεκαριά χρόνια, θα τους βρούν όλους. Ίσως και τον Χίτλερ, που θα είναι περίπου 120-130 ετών, αφού λέγεται ότι διέφυγε.
HuffPost Greece  
    Εκατοντάδες ή ίσως ακόμα χιλιάδες ύποπτοι ως Ναζί εγκληματίες πολέμου ίσως να είναι ακόμα ελεύθεροι, δήλωσε την Πέμπτη (μία ημέρα πριν τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος) ο Εφρέμ Ζούροφ, στέλεχος του Simon Wiesenthal Centre, και ένας από τους μεγαλύτερους ειδικούς του κόσμου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
    Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Times of Israel, ο Ζούροφ είπε πως αναμένει «έκρηξη» καταδικών μέσα στα επόμενα χρόνια, ακόμα και αν οι περισσότεροι ύποπτοι είναι ηλικίας άνω των 90- ωστόσο παραδέχτηκε πως οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα βρεθούν ποτέ ενώπιον της δικαιοσύνης, καθώς πολλές χώρες είναι απρόθυμες να ασχοληθούν με τέτοιου είδους υποθέσεις, πάνω από 70 χρόνια μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
    «Υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες από αυτούς τους Ναζί, αλλά το πρόβλημα είναι, ποιοι από αυτούς θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης» είπε ο αποκαλούμενος κυνηγός των Ναζί, σε εκδήλωσε εν όψει της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης.
    Από το 2001, 104 Ναζί έχουν καταδικαστεί για τους ρόλους τους στο Ολοκαύτωμα. Ωστόσο ο αριθμός των καταδικών ετησίως μειώνεται και μεταξύ του Απριλίου και του Μαρτίου του 2016 υπήρξε μόνο μία καταδίκη.  Σημειώνεται πως τον Ιούνιο καταδικάστηκε στη Γερμανία ένας 94χρονος πρώην φρουρός του Άουσβιτς.
    Ο Ζούροφ είπε ότι αναμένει ο αριθμός να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. «Θα υπάρξει έκρηξη, εξαιτίας της όλης αλλαγής στη γερμανική πολιτική διώξεων» δήλωσε σχετικά στο Γαλλικό Πρακτορείο. Σημειώνεται πως το 2011 η γερμανική νομική πολιτική άλλαξε έτσι ώστε να είναι δυνατές οι διώξεις σε βάρος αυτών που δούλευαν για τους Ναζί σε στρατόπεδα θανάτου, αντί μόνο αυτών που είχαν προβεί σε φόνους- με αποτέλεσμα νέες δίκες ανδρών και γυναικών άνω των 90.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου