Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ακιντζί: Θα βοηθήσει την Κύπρο η παραμονή ενός λογικού αριθμού Τούρκων στρατιωτών.ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Ακιντζί: Θα βοηθήσει την Κύπρο η παραμονή ενός λογικού αριθμού Τούρκων στρατιωτών.
Οι Τούρκοι, οι Τουρκοκύπριοι και ο Μουσταφάς, δεν κάνουν βήμα πίσω από τις επιδιώξεις τους από το 1974 και εδώ.
Οι «γιαλανζί» πατριώτες, είναι από την άλλη  μεριά.
    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί ένα σύστημα ασφάλειας και εγγυήσεων στην Κύπρο, με το οποίο να αισθάνεται ασφαλής μόνο η μία πλευρά.
    Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, «η τουρκοκυπριακή πλευρά και η Τουρκία», είπε, «είναι ανοικτές να συζητήσουν προσαρμογή της δομής του 1960 στο 2017».
    Σε συνέντευξη στο τουρκικό CNN, ο κ. Ακιντζί υποστήριξε, ωστόσο, ότι «θα βοηθήσει την Κύπρο η παραμονή ενός λογικού αριθμού Τούρκων στρατιωτών», λέγοντας ότι η παρουσία στρατού συνδέεται με τη συμφωνία συμμαχίας, που θα συνομολογήσουν Ελλάδα, Τουρκία και Κυπριακή Δημοκρατία, με στόχο την ασφάλεια έναντι εξωτερικού κινδύνου».
    Για το περιουσιακό, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι σε περίπτωση λύσης θα δημιουργηθεί μια επιτροπή, στην οποία θα συμμετάσχουν με ίσο αριθμό Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και αν χρειαστεί και ξένοι ειδικοί. Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι για να ισχύσουν οι χάρτες που έχουν υποβληθεί, πρέπει να έχουν συμφωνηθεί όλα τα άλλα ζητήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου