Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Η απάντηση του προέδρου ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας στους εργαζομένους για τις απολύσειςΗ απάντηση του προέδρου ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας στους εργαζομένους για τις απολύσεις
    Για «απόλυτη τήρηση της νομιμότητας» και όχι «πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες στο ΦΟΔΣΑ», κάνει λόγο ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, Μιχάλης Γεράνης, σε απαντητικό δελτίο Τύπου για τα όσα ειπώθηκαν από εργαζομένους μετά από παρέμβαση τους, ζητώντας έστω και την ύστατη στιγμή να παρθεί πίσω η διαπιστωτική πράξη απόλυσης τους ώστε να επιστρέψουν πίσω στην εργασία τους και να σταματήσουν τα ασφαλιστικά και οι αγωγές τους κατά του φορέα.
    Ο κ. Γεράνης παραδέχεται μεν ότι «η Διοίκηση του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας έχει υποχρέωση να εφαρμόζει τα οριζόμενα στη διάταξη του άρθρου 16 του ν. 4429/21-10-2016», δηλαδή το νόμο για την αυτοδίκαιη παράταση των συβάσεων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, «χωρίς ωστόσο κατά την εφαρμογή αυτής να υπερβαίνει τα στενά όρια και τους περιορισμούς που θέτουν τόσο οι διατάξεις των άρθρων 5,6 και 7 του π.δ. 164/2004 όσο και η νεότερη διάταξη του άρθρου 63. του ν. 4430/31-10-2016».
    «Σε διαφορετική περίπτωση θα προέκυπτε δίχως αμφιβολία ζήτημα αναζήτησης πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών σε βάρος των μελών της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ!», ισχυρίζεται το δελτίο Τύπου του ΦΟΔΣΑ.
    «Δεν μπορώ εγώ προσωπικά σε ένα κράτος δικαίου, με συνταγματικά κατοχυρωμένη και αδιαμφισβήτητη την αρχή της ελληνικής δικαιοσύνης, να μην σέβομαι τις αποφάσεις της. Η αλήθεια είναι λοιπόν σχετικά με την απάντησή μου για το γιατί δεν μπορώ να πάρω πίσω τις απολύσεις των συμβασιούχων ότι οι αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης είναι αυτονόητα δεσμευτικές και μόνον η ίδια μπορεί να τις ανακαλέσει», δηλώνει ο κ. Γεράνης.
Αναλυτικότερα, ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας:
    Σχετικά με την αυτοδίκαιη λύση των συμβάσεων εργαζομένων που απασχολούνταν στο ΦΟΔΣΑ μέχρι τώρα ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων  ενημερώνει ότι, η  Διοίκηση του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας έχει υποχρέωση να εφαρμόζει τα οριζόμενα στη διάταξη του άρθρου 16 του ν. 4429/21-10-2016, χωρίς ωστόσο κατά την εφαρμογή αυτής να υπερβαίνει τα στενά όρια και τους περιορισμούς που θέτουν τόσο οι διατάξεις των άρθρων 5,6 και 7 του π.δ. 164/2004 όσο και η νεότερη διάταξη του άρθρου 63. του ν. 4430/31-10-2016. Σε διαφορετική περίπτωση θα προέκυπτε δίχως αμφιβολία ζήτημα αναζήτησης πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών σε βάρος των μελών της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ!
    Αυτά εξηγήσαμε για πολλοστή φορά στην χθεσινή συνάντηση μας με τους εργαζομένους και μετά λύπης μου όμως διάβασα τα σημερινά δημοσιεύματα που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Μιχάλης Γεράνης θέλησε να διευκρινίσει τα εξής για την αποκατάσταση της αλήθειας:
    «Η πάγια θέση μου τιμώντας την θέση ευθύνης, που η αυτοδιοίκηση της Κεντρικής Μακεδονίας με εντέλει να υπηρετώ, είναι ότι, δεν μπορώ εγώ προσωπικά σε ένα κράτος δικαίου, με συνταγματικά κατοχυρωμένη και αδιαμφισβήτητη την αρχή της ελληνικής δικαιοσύνης, να μην σέβομαι τις αποφάσεις της. Η αλήθεια είναι λοιπόν σχετικά με την απάντησή μου για το γιατί δεν μπορώ να πάρω πίσω τις απολύσεις των συμβασιούχων ότι οι αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης είναι αυτονόητα δεσμευτικές και μόνον η ίδια μπορεί να τις ανακαλέσει.
    Όσον αφορά την δεύτερη αναφορά σε απάντησή μου σε εργαζόμενο είναι εξολοκλήρου ψευδής μια και η αναφορά μου «…και εκείνοι έχουν ψυχή, δεν είναι παιδιά κατώτερου θεού και έχουν και αυτοί ανάγκη την εργασία» προφανώς και δεν είχε να κάνει με κανέναν εργολάβο αλλά εκφράζει μια διαχρονική πεποίθησή μου ότι δεν μπορούμε να κάνουμε διακρίσεις μεταξύ των εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.   Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό ανεξάρτητα αν ο εργοδότης είναι το δημόσιο ή ιδιώτης.
    Δεν φταίμε εμείς όμως ως Διοίκηση του ΦΟΔΣΑ για το αλλαλουμ που δημιουργήθηκε σε όλη την Ελλάδα. Οι υπεύθυνοι ας αναλάβουν της ευθύνες τους, εμείς αυτό που μπορούσαμε το πράξαμε.»
    Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης τονίζει κατηγορηματικά ότι «Από όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι καμία πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα… δεν υπήρξε στην κρίση και απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Φορέα , αλλά μοναδικό κίνητρο ήταν η απόλυτη τήρηση της νομιμότητας, όπως προκύπτει από τις διατάξεις που ψηφίστηκαν και προϋπήρχαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου