Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
του Δημητρίου Βαλασίδη (*)
    Αφορμή για το άρθρο μου αυτό πήρα από το πρόσφατο περιστατικό με την ομάδα νεοσύλλεκτων αλβανών στρατιωτών σε κέντρο εκπαιδεύσεως του Ελληνικού Στρατού. Σχηματίζουν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό και φωτογραφίζονται με περισσή υπερηφάνεια. Ένα μικρό δείγμα της ύπαρξης «πέμπτης φάλαγγας» στην Πατρίδα μας.
    Ο όρος πρωτοχρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Στις αρχές Νοεμβρίου του 1936, οι εθνικιστικές δυνάμεις πολιορκούσαν ασφυκτικά τη Μαδρίτη. Την πόλη υπεράσπιζε ο στρατηγός Χοσέ Μιάχα. Πέρα από την πίεση των εθνικιστών, οι οποίοι είχαν ήδη καταλάβει τα περίχωρα της Μαδρίτης, ο Μιάχα αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα. Οι πολιτοφύλακες δεν υπάκουαν στις διαταγές του, αφού δέχονταν εντολές μόνο από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Παράλληλα, οι χιλιάδες αναρχικοί που είχαν συρρεύσει εκεί από τη Βαρκελώνη, αρνούνταν να εκτελέσουν οποιαδήποτε εντολή. Την ίδια στιγμή, στο αντίπαλο στρατόπεδο, ένας από τους διοικητές των πολιορκητών, ο στρατηγός Εμίλιο Μόλα, σε ερώτηση δημοσιογράφων για το ποια από τις τέσσερις φάλαγγές του, θα εισερχόταν πρώτη στη Μαδρίτη, απάντησε:  «Ήδη βρίσκεται μέσα στην πόλη μία φάλαγγά μας, είναι η πέμπτη φάλαγγα των Ισπανών πατριωτών, οι οποίοι είναι έτοιμοι να ξεσηκωθούν κατά των ερυθρών δήμιων».
    Δυστυχώς στην Ελλάδα από το 1990 άρχισε να σχηματίζεται με ευθύνη της κυβέρνησης η δύναμη εκείνη που θα αποτελούσε στο μέλλον την «Πέμπτη φάλαγγα». Συγκεκριμένα η κυβέρνηση Μητσοτάκη με υπουργό εξωτερικών τον Σαμαρά επέτρεψε και σε να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος και να παραμείνουν σε αυτό πολλές χιλιάδες αλβανοί, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο. Αργότερα έχουμε την παράνομη είσοδο στην χώρα εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων που κυβέρνηση και κάποια μέσα μαζικού αποπροσανατολισμού τους αποκαλούν «πρόσφυγες» ή «μετανάστες» προσποιούμενα, ότι αγνοούν την πραγματική έννοια των όρων αυτών. Και το κακό συνεχίζεται.
    Δεν θα αναφερθώ στα γνωστά προβλήματα στην οικονομία, την δημόσια υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια που δημιουργούνται από την συνεχιζόμενη αθρόα λαθροεισβολή. Θα περιορισθώ στα θέματα Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικής Ασφάλειας.
    Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα, οι φυλακές γέμισαν από αλλοδαπούς και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών συνεχώς μεγαλώνει. Οι γυναίκες και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, παρά την εξαθλίωση στην οποία τους καταδίκασαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, δίνουν σκληρό αγώνα και υφίστανται πολλές θυσίες για να αντιμετωπίσουν το εισαγόμενο έγκλημα, πολλές φορές οργανωμένο. Όμως ο αγώνας είναι άνισος και πολύ επάνω από τις δυνάμεις τους.
    Όμως η «Πέμπτη φάλαγγα» θα ενεργοποιηθεί πλήρως σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής με την γείτονα χώρα. Ήδη συνελήφθησαν άτομα που εισήγαγαν παράνομα στην χώρα μας πολεμικό οπλισμό και πακτωλό χρημάτων. Άγνωστον πόσες ποσότητες δεν μπόρεσαν να γίνουν αντιληπτές από τις αρμόδιες αρχές. Σε περίπτωση πολέμου το σύνολο των Ενόπλων μας Δυνάμεων και το μεγαλύτερο μέρος του ενεργού ανδρικού πληθυσμού που θα επιστρατευθεί, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Τότε θα αναλάβει δράση η «Πέμπτη Φάλαγγα». Για τους εκπαιδευμένους από τον εχθρό άνδρες της οι στόχοι θα είναι οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, τα υδραγωγεία, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και οι συγκοινωνίες. Οι υλικές ζημίες θα είναι τεράστιες όπως και οι επιπτώσεις στο ηθικό των Ελλήνων. Γνωρίζουν από τώρα τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας αν υπάρχουν και πόσοι είναι οι εκπαιδευμένοι από ξένες δυνάμεις αλλοδαποί; Πόσοι από αυτούς υπηρετούν σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως οι ¨λεβέντες» με το σχήμα του αλβανικού αετού;
    Θα μπορούσα να αναφέρω και πολλά άλλα, όμως πιστεύω, ότι έγινα κατανοητός από όλους όσους θέλουν να καταλάβουν. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και έστω την ύστατη στιγμή οι κυβερνώντες πρέπει να λάβουν δραστικά μέτρα πριν είναι πολύ αργά.
Καιροί ου μενετοί.
(*) Ο Δημήτρης Βαλασίδης είναι:
Αξιωματικός εα-Οικονομολόγος-Συγγραφέας, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Γεν. γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ. Τηλ. 2310453192-6942477645-www.dvalasidis.org   e-mail:valasidis.dimitris@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου