Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Πρατήρια: Αποκλίσεις 20πλάσιες των ορίων!



Πρατήρια: Αποκλίσεις 20πλάσιες των ορίων!
    Μια νέα έρευνα πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όσον αφορά την παραβατικότητα στα πρατήρια υγρών καυσίμων.
    Δυστυχώς, για άλλη μια φορά τα δεδομένα είναι αποθαρρυντικά. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον
Δεκέμβριο του 2016, σε 120 πρατήρια των νομών Μαγνησίας, Θεσσαλονίκης και Αχαΐας και διαπιστώθηκε ότι σε 13 πρατήρια παραδόθηκε λιγότερο καύσιμο, σε σχέση με αυτό που αναγραφόταν στην ένδειξη. Πρόκειται για ένα δείγμα της τάξης του 10,83%.
    Οι παραβατικές αποκλίσεις ξεπέρασαν κατά περιπτώσεις το
9,69%, με το νόμιμο όριο να ανέρχεται μόλις στο 0,5%, μια απόκλιση 20 φορές μεγαλύτερη! Τα 107 πρατήρια που διαπιστώθηκαν να λειτουργούν νόμιμα, βρίσκοντας εντός ορίων.Η νέα έρευνα συμπληρώνει μια αντίστοιχη που είχε πραγματοποιηθεί, τον Οκτώβριο του 2016, στην Αττική, στην οποία είχε καταδειχθεί ότι το 14,5% των πρατηρίων «κλέβουν» στην αντλία.
    Για το γεγονός, ο ΣΕΕΠΕ έχει εκφράσει τον έντονο προβληματισμό του αλλά και την αγανάκτησή του για την έλλειψη μέτρων από τον κρατικό μηχανισμό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «
Ο σύνδεσμος επισημαίνει για μια ακόμη φορά την έκταση και ένταση των φαινομένων παραβατικότητας. Όσο η πολιτεία δεν θέτει σε πλήρη εφαρμογή τα μέτρα που προβλέπονται από το Νομοθετικό πλαίσιο και δεν ενισχύει τους μηχανισμούς ελέγχου, οι καταναλωτές και οι νομοταγείς επιχειρήσεις του κλάδου μας θα παραμένουν ανυπεράσπιστοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου