Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2020

Ο Χαφτάρ κάλεσε σε γενική επιστράτευση εναντίον των Τούρκων


    Σε γενική επιστράτευση και σε εγρήγορση κάλεσε ο στρατηγός Χαλιφα Χαφτάρ, του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), ζητώντας από τους πολίτες στα ανατολικά της χώρας, να πάρουν τα όπλα εναντίον τουρκικών στρατευμάτων ή μαχητών. 
    Τα στρατεύματα της Λιβύης που εδρεύουν στην ανατολή της χώρας λένε ότι έχουν καλέσει τους πολίτες να αναλάβουν όπλα εναντίον τουρκικών στρατευμάτων εάν τύχει και αναπτυχθούν για να πολεμήσουν στο πλευρό των μαχητών του Φαγεζ αλ-Σαράτζ της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), με έδρα την Τρίπολη.
    Η δήλωση ήρθε λίγη ώρα αφ' ότου το κοινοβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη για να στηρίξει τον Σαράτζ, την κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη.
    Σε δήλωσή του την
Πέμπτη στο Twitter, ο LNA δήλωσε ότι ήταν "καθήκον" του λαού να αγωνιστεί για να προστατεύσει την πατρίδα. Οι αρχές της Λιβύης στα ανατολικά έχουν αρκετές φορές καθ 'όλη τη διάρκεια του πολέμου ενθαρρύνει τους πολίτες τους να πάρουν τα όπλα και να πάνε εθελοντικά να καταταγούν στις αστυνομικές ή στρατιωτικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου