Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Άλμπερτ Γκέρινγκ… Ο ΕΧΘΡΟΣ του Χίτλερ αδερφός του Χέρμαν Γκέρινγκ!


Άλμπερτ Γκέρινγκ… Ο ΕΧΘΡΟΣ του Χίτλερ αδερφός του Χέρμαν Γκέρινγκ!
https://www.history-point.gr
    Ο Άλμπερτ Γκέρινγκ γεννήθηκε το 1895 στο Βερολίνο. Ήταν το πέμπτο παιδί της οικογένειας, ο μικρότερος των τριών αγοριών. Ο μεγαλύτερος ήταν ο γνωστός Χέρμαν, ο στενός συνεργάτης του Χίτλερ και αρχηγός της Luftwaffe. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές ο Άλμπερτ γεννήθηκε από την σχέση της μητέρας του με τον εβραϊκής καταγωγής Χέρμαν φον Έπσταϊν.
    Το 2016 η κόρη του είχε αναφέρει πως όντως πατέρας του πατέρας της ήταν ο Έπσταϊν. Ο Άλμπερτ πολέμησε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όλα άλλαξαν όταν ο Χίτλερ ανήλθε στην εξουσία. Ο αδερφός του Χέρμαν ήταν ήδη στέλεχος του ναζιστικού κόμματος και στενός συνεργάτης του Χίτλερ. Κατόπιν έγινε υπουργός Αεροπορίας.
    Ο Άλμπερτ όμως σιχαινόταν τον Χίτλερ. Μια από τις πρώτες του πράξεις αντίστασης στο καθεστώς σημειώθηκε όταν άρχιζε να καθαρίζει τον δρόμο μαζί με ομάδα εβραϊκής καταγωγής γυναικών που τα Τάγματα Εφόδου τις είχαν υποχρεώσει να το κάνουν για να τις ταπεινώσει.
    Ο επικεφαλής έσπευσε να τον συλλάβει αλλά όταν είδε το όνομα Γκέρινγκ διέταξε και τις Εβραίες να φύγουν καθώς δεν μπορούσε να μεταπείσει τον Αλμπερτ, αλλά ούτε να επιτρέψει την ταπείνωσή του.
    Με δική του μεσολάβηση επίσης απελευθερώθηκε ο συλληφθείς από το καθεστώς Εβραίος πρώην εργοδότης του Όσκαρ Πίλτσερ. Κατόπιν φρόντισε να φυγαδεύσει τον Πίλτσερ και όλη του την οικογένεια εκτός Γερμανίας. Το ίδιο έπραξε και με άλλες εβραϊκές οικογένειες.
    Χάρη στον αδερφό του στάλθηκε στην κατεχόμενη Τσεχοσλοβακία και ανέλαβε τη διεύθυνση των εργοστασίων Skoda. Εκεί ενθάρρυνε πράξεις σαμποτάζ και ήρθε σε επαφή με την αντίσταση.  Χρησιμοποιώντας την υπογραφή του αδερφού του βοήθησε πολλούς να ξεφύγουν ή να απελευθερωθούν.
    Επίσης φρόντιζε να παίρνει κρατούμενους από στρατόπεδα συγκέντρωσης με την πρόφαση της εργασίας στα εργοστάσια τους οποίους απελευθέρωνε. Μετά τον πόλεμο κλήθηκε στο δικαστήριο της Νυρεμβέργης αλλά απελευθερώθηκε καθώς πολλοί από αυτούς που βοήθησε κατέθεσαν υπέρ του.
    Ελεύθερος πια στη Γερμανία ένιωσε την κατάρα του ονόματος που έφερε. Έζησε φτωχικά μέχρι το 1966 και πριν πεθάνει νυμφεύτηκε την σπιτονοικοκυρά του μόνο και μόνο για να πάρει την σύνταξή του. Η δράση του Άλμπερτ Γκέρινγκ παρέμεινε άγνωστη μέχρι τη δεκαετία του 2000 περίπου όταν τον «ανακάλυψε» ένας Βρετανός ιστορικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου