Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ: Το παρασκήνιο της απόφασης να μη γίνει κοινή συνέντευξη Τύπου


Συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ: Το παρασκήνιο της απόφασης να μη γίνει κοινή συνέντευξη Τύπου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να μη διεξαχθεί κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ, καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν επιθυμεί να βρεθεί ενώπιον των Αμερικανών δημοσιογράφων.
    Την ώρα που η αντιπολίτευση στην Ελλάδα έθεσε ερωτήματα αναφορικά με το γεγονός ότι στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού δεν υπάρχει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο (όπως συνηθίζεται μετά από επίσημες συναντήσεις), από τις ΗΠΑ σημειώνουν ότι η απόφαση αυτή σχετίζεται με τις ραγδαίες εξελίξεις τόσο στο επίπεδο των σχέσεων με το Ιράν όσο και για τη διαδικασία παραπομπής του Προέδρου των ΗΠΑ.
    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ντόναλντ Τραμπ δεν επιθυμεί να βρεθεί αντιμέτωπος με «ενοχλητικές» ερωτήσεις που πιθανώς να τεθούν από τους αμερικανούς δημοσιογράφους. Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε λόγο να επιμείνει στην πραγματοποίηση της κοινής συνέντευξης καθώς ένα «απρόοπτο» περιστατικό πιθανώς να επισκίαζε και επικοινωνιακά τη σημασία της επίσκεψης Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο.
    Ως εκ τούτου οι δύο πλευρές συμφώνησαν να γίνει ο καθιερωμένος διάλογος on camera στην έναρξη της συνάντησης και να ακολουθήσει επίσημο ανακοινωθέν από τον Λευκό Οίκο. Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει δηλώσεις σε Έλληνες δημοσιογράφους που βρίσκονται στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου