Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Θ. Τζήμερος για εκπαιδευτικούς: Αγράμματοι, τεμπελχανάδες, σταλίνες


Θ. Τζήμερος για εκπαιδευτικούς: Αγράμματοι, τεμπελχανάδες, σταλίνες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Με δύο αναρτήσεις για την Παιδεία στα social media, ο Θάνος Τζήμερος καταφέρθηκε κατά τον εκπαιδευτικών, προκαλώντας ήδη αντιδράσεις.
    Στο πρώτο του δημοσίευμα στο facebook, ο Θ. Τζήμερος επικρίνει τις «πλουσιοπάροχες διακοπές των εκπαιδευτικών» και επιτίθεται στην ΟΛΜΕ και στην ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τις απεργίες που κάνουν.  Χαρακτηρίζει μάλιστα «ακροαριστερό αρχικαταληψία» τον δολοφονηθέντα στην Πάτρα, Νίκο Τεμπονέρα.     Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά «στις 9/1 η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει νέα «κινητοποίηση» για τα 29 χρόνια από τη δολοφονία του ακροαριστερού αρχικαταληψία Τεμπονέρα».
    Για να καταλήξει ο Θ. Τζήμερος: «Αν δεν ξεδοντιάσεις τον κρατικό συνδικαλισμό δεν μπορείς να περάσεις ούτε μισή μεταρρύθμιση. Και στα σχολεία υπάρχει η μεγαλύτερη συνδικαλιστική σαπίλα. Τα παιδιά μας τα «διδάσκουν» – εκτός των πάντα υπαρχουσών λαμπρών εξαιρέσεων – αγράμματοι σταλίνες τεμπελχανάδες».
Δείτε το άρθρο Τζήμερου
 «ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΟΛΜΕ
    Οι διακοπές των εκπαιδευτικών είναι πλουσιοπάροχες Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. 15 μέρες γεμάτες.  Από 24/12 έως και 7/1. Πότε όμως έκαναν εκλογές οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης; 17 Δεκεμβρίου. Με πληρωμένες άδειες, βεβαίως βεβαίως. Ακόμα μια μέρα χαμένη για τα παιδιά, ακόμα μια μέρα που το πρόγραμμα των γονιών πήγε στράφι. Δεν θα μπορούσαν να τις κάνουν, ας πούμε, στις 3/1; Βεβαίως. Αλλά κορόιδα είναι, αφού μπορούν να λουφάρουν μια μέρα ακόμα;
    Να δούμε και τι έγινε τις άλλες μέρες. Στις 18/12 το ΔΣ της ΟΛΜΕ κάλεσε «τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που γίνονται σήμερα Τετάρτη 18/12 στο Κέντρο της Αθήνας, ενόψει της ψήφισης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού του 2020 στον οποίον οι δαπάνες για την Παιδεία μένουν στάσιμες».
    Να ρωτήσω, από πού κι ως πού πρέπει να ρωτάει η κυβέρνηση τον δάσκαλο για το πώς θα φτιάξει τον προϋπολογισμό;
    Έχουμε και συνέχεια.
    Στις 19/12 το ΔΣ της ΟΛΜΕ κήρυξε «διευκολυντική στάση εργασίας για τους συναδέλφους που θέλουν να συμμετέχουν» σε κινητοποιήσεις επειδή κάποιοι της Ειδικής Αγωγής δεν διορίστηκαν μόνιμα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Όμως όταν επιστρέψουν στο σχολείο θα κάνουν μάθημα; Για μία μέρα μόνο. Στις 9/1 η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει νέα «κινητοποίηση» για τα 29 χρόνια από τη δολοφονία του ακροαριστερού αρχικαταληψία Τεμπονέρα.
    Το ξαναλέω για εκατομμυριοστή φορά: αν δεν ξεδοντιάσεις τον κρατικό συνδικαλισμό δεν μπορείς να περάσεις ούτε μισή μεταρρύθμιση. Και στα σχολεία υπάρχει η μεγαλύτερη συνδικαλιστική σαπίλα. Τα παιδιά μας τα «διδάσκουν» – εκτός των πάντα υπαρχουσών λαμπρών εξαιρέσεων – αγράμματοι σταλίνες τεμπελχανάδες.
Η ανάρτηση στο facebook
Τζήμερος: Ολη η αριστερίλα ξεσηκώθηκε με τον Κοντογιαννόπουλο
    Με νέα του ανάρτηση, ανήμερα των Θεοφανείων, ο Θ. Τζήμερος επανήλθε στο θέμα της Παιδείας, υπενθυμίζοντας ότι πριν από 29 χρόνια ο τότε υπουργός Παιδείας Βασ. Κοντογιαννόπουλος προσπάθησε να μεταρρυθμίσει την «πασοκκουκουεδοκρατούμενη και μπαχαλοποιημένη Παιδειά» όπως αναφέρει.
    Και σημειώνει ότι το νομοσχέδιο έγινε γνωστό για μια επουσιώδη διάταξή του: Το ομοιόμορφο σχολικό ντύσιμο. «Ολη η αριστερίλα ξεσηκώθηκε τότε με το επιχείρημα ότι το ομοιόμορφο ντύσιμο καταπιέζει την προσωπικότητα των μαθητών» σχολίασε ο Θ. Τζήμερος και ανήρτησε φωτογραφίες μαθητών από Β. Κορέα, ΕΣΣΔ και Κούβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου