Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Ξεσηκώνεται η Θεσσαλονίκη για τον ΟΑΣΘ


Ξεσηκώνεται η Θεσσαλονίκη για τον ΟΑΣΘ
Από parallaxi
    Σε νέα της ανάρτηση – κάλεσμα πριν από λίγο στην επίσημη σελίδα της στο facebook η Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων Για Τις Αστικές Συγκοινωνίες ενημερώνει για την πορεία των κινητοποιήσεών της ενώ κάνει αναφορά στέλνοντας και ένα σαφές μήνυμα ως προς την είδηση για την επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα οδηγός του ΟΑΣΘ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!
    Στη σύσκεψη της Δευτέρας 20/1/2020 που διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Εργαζομένων – Φοιτητών – Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης με θέμα την άθλια κατάσταση με τον ΟΑΣΘ, έγινε πλούσια συζήτηση για τα προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών που οξύνονται αντί να επιλύονται. Επειδή 60 υπέργηρα λεωφορεία που θα “εξοικονομηθούν από την ύπαιθρο” ούτε καν αναπληρώνουν τα 90 που αποσύρονται και τα 44 που είναι υποψήφια προς κατάρρευση, επειδή ο ΟΑΣΘ μας εύχεται “καλό Καλοκαίρι” και αν (!) για 100 μεταχειρισμένα, επειδή κυβερνήσεις και διοικήσεις μας εμπαίζουν τόσα χρόνια… προχωρούμε στη δυναμική συνέχιση των κινητοποιήσεων για την όσο το δυνατόν ταχύτερη οριστική και ουσιαστική λύση στο οξύτατο πρόβλημα του ΟΑΣΘ που επιβαρύνει την καθημερινά τη ζωή μας. Αποφασίσαμε:
    · Διοργάνωση νέας κινητοποίησης στο κέντρο της πόλης το Σάββατο 22 Φλεβάρη, στις 12.00μ στο Άγαλμα Βενιζέλου.
    · Ενδιάμεσες εξορμήσεις στις συνοικίες και στο κέντρο της πόλης, που να καλούν στην κινητοποίηση 22 του Φλεβάρη.
    · Επαφή με συλλόγους, σωματεία εργαζομένων στην πόλη, προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές τις κινήσεις, και περιοδείες στους χώρους εργασίας.
    · Κάλεσμα του κόσμου των συνοικιών που πλήττονται να ξεσηκωθούν και των τοπικών αρχών να πάρουν θέση πάνω στο οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δημότες τους.
    · Συνέχιση της συλλογής υπογραφών.
    Σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΘ, κ. Σκόδρα, σχετικά με το περιστατικό βίας ενάντια σε οδηγό λεωφορείου, ότι: «θα ασκήσει στον μέγιστο βαθμό κάθε δικαίωμα που του επιτρέπει ο Νόμος, εναντίον των φυσικών και ηθικών αυτουργών αυτών των περιστατικών», αναρωτιόμαστε πόση υποκρισία μπορεί ακόμη να αντικρίσουμε. Οι ίδιοι οι ιθύνοντες που θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα των οδηγών του ΟΑΣΘ και δεκάδων χιλιάδων επιβατών με τις άθλιες συνθήκες συγκοινωνίας που συντηρούν, να μιλούν στο όνομα της υπεράσπισής τους. Σε κάτι τέτοια ο λαός λέει: “Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι”.
    Οι οδηγοί δεν πρέπει να αποτελούν το σάκο του μποξ μπροστά στη δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου της πόλης για την άθλια συγκοινωνία! Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ, την οποία οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες, αλλά και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και οι Διοικήσεις δημιούργησαν! Η Πρωτοβουλία δηλώνει ότι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και επιβάτες είμαστε φυσικοί σύμμαχοι στην προσπάθεια να έρθουν άμεσα καινούργια λεωφορεία και να γίνουν ασφαλείς και ανθρώπινες οι συνθήκες μετακίνησης στη Θεσσαλονίκη!
    Να έρθουν τώρα καινούρια λεωφορεία!
    Να αυξηθούν άμεσα τα δρομολόγια σε όλες τις γραμμές!
    Να σταματήσει το ξεπούλημα του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ!
    Η ασφαλής, φθηνή και ανθρώπινη μετακίνηση στην πόλη είναι λαϊκό δικαίωμα!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου