Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020

ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ αύξων αριθμός 309


ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
    Θέλοντας να ξυπνήσω τις αναμνήσεις και το παιδί που κρύβεται μέσα σε όλους, κάθε εβδομάδα, θα βάζω ένα τεύχος από την έκδοση ‘’ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ’’ ( ή ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ όπως τα λέγαμε πιτσιρικάδες ), από την προσωπική μου συλλογή, για να αναπολήσουν τις μέρες που τρέχαμε στο περίπτερο την ημέρα κυκλοφορίας του. Έκανε μόνο 3 δραχμές.
    Η ποιότητα του τεύχους, είναι ανάλογη του χρόνου και της καταστάσεως, αφού η αρχή τους έγινε την δεκαετία του ’50. ( 1954)
    Σήμερα, σας έχω το τεύχος «ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ α/α 309. .   Ο θείος Σκρούτζη. Στην κλασική πανέμορφη 18σέλιδη ιστορία του Καρλ Μπαρκς "Τα μοσχοκάρυδα" που διαδραματίζεται στα βάθη του Αμαζονίου. Επίσης δια χειρός Τζακ Μπράντμπερι, η 6σέλιδη περιπέτεια του Ντόναλντ "Η ψεύτικη αρκούδα". Στα δύο οπισθόφυλλα, μονοσέλιδες ιστοριούλες του Μπαρκς. Κυκλοφόρησε Σάββατο 17 Αυγούστου 1963.
  Το συγκεκριμένο τεύχος, στην Αμερική κυκλοφόρησε από την  Uncle Scrooge #39 [Dell Σεπτεμβριος-Νοεμβριος 1962] (3μηνιαια εκδοση) με το ίδιο εξώφυλο.
    Ελπίζω και οι μικρότεροι να τα ευχαριστηθούν. Σίγουρα, είναι καλύτερα από τις πολιτικές αναλύσεις.    Πατήστε στο λίνκ  http://andremelez.blogspot.gr/   και γυρίστε νοερά 55 – 60 χρόνια πίσω……

1 σχόλιο:

  1. Ειναι διαθεσιμο το Uncle Scrooge #39 [Dell Σεπτεμβριος-Νοεμβριος 1962] σε ψηφιακη μορφη pdf,zip,cbr

    ΑπάντησηΔιαγραφή