Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Ερντογάν : «Αυτούς τους Αμερικανούς Συνταγματάρχες και Στρατηγούς θέλω φυλακή»


Ερντογάν : «Αυτούς τους Αμερικανούς Συνταγματάρχες και Στρατηγούς θέλω φυλακή»
Δημοσίευσε την λίστα ο Ερντογάν – Υπό πολιορκία η πρεσβεία των ΗΠΑ
http://www.efenpress.gr
    Οι Τούρκοι δημοσίευσαν πριν λίγο την λίστα των Αμερικανών στρατιωτικών, συνταγματαρχών και Στρατηγών,που πρέπει να συλληφθούν! Η τουρκική λίστα περιλαμβάνει τους συνταγματάρχες John C. Walker,  Michael H. Manion, David Eaglen, David Trucksa, Timothy J. Cook, Mack R. Coker, Sgt . Thomas S. Cooper, Sgt. Ο Vegas M. Clark και άλλους . Ολοι υπηρετούν στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.
    Ανάμεσα τους βρίσκετε και ο Στρατηγός Joseph Votel, διοικητής της κεντρικής διοίκησης των ΗΠΑ, ο Στρατηγός ε.α. John F. Campbell και ο Rick Boutwell, γενικός διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων.
    -Μια ομάδα από ερντογανικούς δικηγόρους έχει υποβάλει αίτηση στο Γενικό Εισαγγελέα της Adana για τη σύλληψη μελών του αμερικανικού στρατού στην αεροπορική Βάση Ίντσιιλικ στα Αδάνα για την υποτιθέμενη συνεργασία τους με το κίνημα Γκιουλέν.
    Σύμφωνα με την έκθεση, οι δικηγόροι που εργάζονται για την Ένωση Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Βοήθειας (Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği στα Τούρκικα ή TAY-DER), μια ΜΚΟ που δημιουργήθηκε στις 15 Ιουνίου 2016 και εγγράφηκε επίσημα ένα μήνα αργότερα με την υποστήριξη υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, υπέβαλλαν αίτηση για σύλληψη Αμερικανών στρατιωτών στο Ίντριλικ για την προσπάθεια να καταστρέψουν τη συνταγματική τάξη προσπαθώντας να εμποδίσουν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου την τουρκική κυβέρνηση να ασκήσει την εξουσία της και έθεσαν σε κίνδυνο την κυριαρχία του τουρκικού κράτους «από τις δραστηριότητές τους με το κίνημα Γκιουλέν.
    Οι δικηγόροι ζήτησαν επίσης τη «σύλληψη των διοικητών της Αεροπορίας των ΗΠΑ, οι οποίοι είναι οι προϊστάμενοι των στρατιωτών που εδρεύουν στο Ιντσιρλίκ και είχαν κάποιο ρόλο στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.
    Η καταγγελία αποσκοπεί όχι μόνο στην κράτηση των αμερικανικών στρατευμάτων, αλλά και στην έκδοση ενταλμάτων έρευνας και κατάσχεσης στην βάση Ιντσιρλίκ για τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων και την παύση όλων των εξερχόμενων αμερικανικών πτήσεων από τη βάση.
    Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί το κίνημα του Γκιουλέν για την »ενορχήστρωση» του αποτυχημένου πραξικοπήματος, αν και το κίνημα αρνείται έντονα οποιαδήποτε συμμετοχή.
    Η επιθετική αυτή κίνηση των δικηγόρων ήρθε λίγες μέρες μετά την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις στον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σουλου και στον υπουργό Δικαιοσύνης Αμπντουλχάμιτ Γκιλ για το ρόλο τους στην κράτηση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.
    Ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε ομιλία του ανέφερε πως οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν τα λάθη των ευρωπαϊκών χωρών και δεν έχουν ιδέα περί τουρκικής ιστορίας και κουλτούρας.
    «Η κυβέρνηση μου δεν θα κάνει πίσω, δεν θα υποχωρήσει στην πίεση και την απειλή», πρόσθεσε.
    Αμέσως έστειλε τους υποστηρικτές του, σε ένα κύμα αντιαμερικανισμού να πολιορκήσουν την Αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.
    «Οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές θα καταρρεύσουν σίγουρα» ζητωκραυγάζει το πλήθος.
"Imperialist America will surely collapse" the crowd chants as the Union head Ali Yalcin says Neo-con zionist colonial cadre in the US wants #Turkey to bow down to the pressure and re-orbit Turkey to the US axis. pic.twitter.com/L6QRw69f5H
— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) 5:07 PM - Aug 4, 2018
#Erdogan says the US is repeating mistakes of the European countries against #Turkey, does not have any idea about Turkish history and culture and his gov't would never back down under pressure and threat.
— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) 3:08 PM - Aug 4, 2018
Turkish president #Erdogan lashed out at the US today, says sanctioning Turkish ministers by Trump administration is really a manifestation of "Evangalical & Zionist approach", claimed US President @realDonaldTrump fell a major trap by others in the sanction move.
— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) 2:59 PM - Aug 4, 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου