Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Αυτά είναι τα χειρότερα φαγητά και με βραβείο!


Αυτά είναι τα χειρότερα φαγητά και με βραβείο!
    Ποιος είπε ότι τα βραβεία δίνονται μόνο στους καλύτερους; Πάρτε για παράδειγμα τα Χρυσά Βατόμουρα, τα αντιβραβεία των Όσκαρ για τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς. Έτσι και με το φαγητό, άλλοι κερδίζουν αστέρια Michelin και άλλοι τον τίτλο του χειρότερου και πιο ανθυγιεινού φαγητού!
    Ο λόγος για τα «
2018 Xtreme Eating Awards» τα βραβεία ή μάλλον καλύτερα τη λίστα με τα πιο ανθυγιεινά εστιατορικά πιάτα, που σερβίρονται σε αλυσίδες εστιατορίων στις ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη λίστα έχει συσταθεί από τη ΜΚΟ Center for Science in the Public Interest (CSPI), που στόχο έχει την προώθηση της υγιεινής διατροφής και γι αυτό τη δημοσίευσε στο site της, προκειμένου να ενημερωθούν οι καταναλωτές και να αποφεύγουν τα διατροφικά λάθη.
    Όπως σημειώνουν, κάθε ένα από αυτά τα φαγητά καταφέρνει να ξεπεράσει το ημερήσιο ποσοστό θερμίδων που πρέπει να καταναλώνει όποιος ακολουθεί ισορροπημένη διατροφή. Σαν να μην έφτανε αυτό, ξεπερνούν και τα ανώτατα ημερήσια επιτρεπόμενα όρια κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών, νατρίου ή πρόσθετα σάκχαρα. Σαν να λέμε βόμβες θερμίδων σε κάθε μπουκιά!
    Θέλετε να πάρετε μία (δυσάρεστη) γεύση; Σας παραθέτουμε τη λίστα με τα 8 πιάτα που κέρδισαν τίτλους στα «
2018 Xtreme Eating Awards», τα οποία μπορεί να μην κυκλοφορούν αυτούσια στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα κάτι από αυτά που βλέπετε κατά καιρούς στα μενού θα σας θυμίσουν.
    Προσοχή στις επιλογές σας, λοιπόν.
1. Ο χειρότερος τρόπος να ξεκινάς τη μέρα σου
    Το Breakfast Burrito της αλυσίδας εστιατορίων The Cheesecake Factory κέρδισε τον τίτλο για το χειρότερο πρωινό. Τι είναι; Ένα ζεστό burrito γεμιστό με scrambled αβγά, μπέικον, chorizo κοτόπουλου, τυρί, τραγανές πατάτες, αβοκάντο, πιπεριές και κρεμμύδια, που συνοδεύεται από πικάντικη sauce, sour crème, salsa και μαύρα φασόλια. Όσο για τα χαρακτηριστικά που του χάρισαν τη διάκριση, όπως διαβάζουμε στο CSPI, περιέχει 2.730 θερμίδες και επιπλέον είναι «φορτωμένο» με 73γρ. κορεσμένα λιπαρά και 4.630mg νάτριο!
2. Χειρότερα ειδικά εφέ
    Υποτίθεται ότι το taco της φωτογραφίας θα πρέπει με κάποιο τρόπο να μας θυμίζει… νυχτερίδα! Οι ιδιοκτήτες της μπιραρίας Yard House που το σερβίρει δεν το βάφτισαν τυχαία Vampire Taco (νυχτερίδα), άλλωστε. Πώς -υποτίθεται- ότι καταφέρνουν να του δώσουν αυτή την εικόνα; Καλύπτοντας το με τριμμένο τυρί που όταν ψηθεί μοιάζει με φτερά νυχτερίδας! Η οπτικά αποτυχημένη προσπάθεια τους βέβαια, συνοδεύεται και από ανάλογο ανθυγιεινό αποτέλεσμα, αφού κάθε ένα από αυτά περιέχει 440 θερμίδες, ενώ στο μενού υπάρχει και προσφορά με 2 Vampire Tacos, συν πικάντικο ρύζι και φασόλια και 1 λίτρο μπίρα (είναι το must του μαγαζιού), φτάνουμε εύκολα στις 2.040 θερμίδες που αναφέρει το CSPI. Επίσης, το πακέτο περιέχει 27γρ. κορεσμένα λιπαρά και 3.820mg νάτριο.
3. Το χειρότερο σνακ για σινεμά
    Κάποιοι αισθάνονται τύψεις με τη μικρή συσκευασία ποπ κορν στο σινεμά και άλλοι το ρίχνουν πραγματικά έξω, επιλέγοντας ένα μεγάλο pretzel, σερβιρισμένο με λιωμένο τυρί (όπως τα nachos) και μουστάρδα. Στα AMC λοιπόν δίνουν μεγάλη βάση στο κομμάτι σνακ, προσφέροντας πολλές επιλογές στους θεατές, ανάμεσα τους και το συγκεκριμένο pretzel που κέρδισε τίτλο χειρότερου φαγητού καθώς έχει ούτε λίγο ούτε πολύ 1.920 θερμίδες, συν 15γρ. κορεσμένα λιπαρά και 7.600mg νάτριο -για το τελευταίο δεν απορούμε καθόλου, μιας και είναι πασπαλισμένο με άφθονο χοντρό αλάτι.
4. Χειρότερα προσαρμοσμένη πίτσα
    Τι εννοούν προσαρμοσμένη; Η Chicken Parmesan “Pizza Style” του The Cheesecake Factory (δεύτερο βραβείο στη λίστα για τη συγκεκριμένη αλυσίδα) δεν είναι σαν τις συνηθισμένες πίτσες που βρίσκεις οπουδήποτε αλλού. Αντί για ζύμη έχει ένα παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου, σαν σνίτσελ αλλά στρογγυλό για να μοιάζει με πίτσα και πάνω έχει σάλτσα marinara, άφθονο λιωμένο τυρί και ζυμαρικά με σάλτσα! Το απίστευτο είναι που αυτό το υβρίδιο πίτσας έχει μόλις 1.870 θερμίδες, αν και εκεί που κερδίζει τα προηγούμενα πιάτα της λίστας είναι στα 55γρ. κορεσμένα λιπαρά που περιέχει, συν 3.080mg νάτριο.
5. Ο λιγότερο δημιουργικός συνδυασμός
    Με καθόλου καλό μάτι δεν είδαν στο CSPI τον συνδυασμό των nuggets κοτόπουλου με γλυκές βάφλες. Τώρα που ακούμε και εμείς για το Honey-Chipotle Crispers & Waffles που επιπλέον γαρνίρεται με μπέικον, καυτερές πιπεριές jalapeños, sauce με μέλι και καυτερές πιπεριές και τηγανητές πατάτες, ούτε σε εμάς κάνει την καλύτερη εντύπωση. Όσο για τα «θρεπτικά» του χαρακτηριστικά; 2.510 θερμίδες, 40γρ. κορεσμένα λιπαρά, 4.480mg νάτριο και περί τα 105γρ. πρόσθετα σάκχαρα.
6. Η χειρότερη σύνθεση
    Στις ΗΠΑ αγαπούν πολύ το pizοokie, που δεν είναι άλλο από ένα μεγάλο cookie ψημένο σε ατομικές στρογγυλλές φόρμες -σαν πίτσα- που σερβίρεται με διάφορα toppings. Στο BJ’s Restaurant & Brewhouse πάλι, φτιάχνουν ένα πολύ ιδιαίτερο pizοokie με τριπλή σοκολάτα, φυστικοβούτυρο, επικάλυψη από ψημένα marshmallows και μπόλικο παγωτό βανίλια. Πληθωρικό τουλάχιστον! Το ελάχιστα εντυπωσιακό αυτό γλύκισμα συνοδεύεται από 1.580 θερμίδες, 31γρ. κορεσμένα λιπαρά και περί τα 135γρ. πρόσθετα σάκχαρα.
7. Χειρότερα φρικιαστικά εφέ
    Ο τίτλος του «βραβείου» είναι κάπως παραπλανητικός, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα βαθύ πιάτο με mac n cheese με 3 διαφορετικά τυριά, που σερβίρεται με κοτόπουλο. Ωστόσο το Deep Dish Buffalo Chicken Mac & Cheese του Uno Pizzeria & Grill, μάλλον κέρδισε τον τίτλο του λόγω των θερμίδων του -2.320 θερμίδες για μόλις 1 πιάτο ζυμαρικών, συν 59γρ. κορεσμένα λιπαρά και 4.530mg νάτριο!
8. Χειρότερη αναβίωση
    Η αλυσίδα εστιατορίων Shake Shack υπόσχεται να προσφέρει στους πελάτες της φρέσκες και υψηλής ποιότητας αναβιώσεις κλασικών πιάτων. Στο CSPI λοιπόν αποφάσισαν να τους τεστάρουν, παραγγέλνοντας ένα διπλό SmokeShack burger (διπλό cheeseburger δηλαδή, με μπέικον, ψιλοκομμένες πιπεριές και τη δική τους sauce), τηγανητές πατάτες και ένα milkshake φιστικοβούτυρο. Τι πήραν στην πραγματικότητα; 930 θερμίδες από το burger, 420 θερμίδες από τις πατάτες και 890 θερμίδες από το ρόφημα! Σύνολο 2.240 θερμίδες, συν 55γρ. κορεσμένα λιπαρά, 3.170mg νάτριο και περίπου 42γρ. πρόσθετα σάκχαρα. Το τρως και πας στο νοσοκομείο σαν να λέμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου