Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Αρχαίο βιβλίο δεμένο με ανθρώπινο δέρμα


Αρχαίο βιβλίο δεμένο με ανθρώπινο δέρμα
    Ανθρώπινο δέρμα έχει χρησιμοποιηθεί για το δέσιμο αρχαίων βιβλίων. Τα βιβλία βρίσκονται στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ.
    Μπορεί τώρα να σας φαίνεται περίεργο, όμως τότε το έκαναν για να τιμήσουν τον νεκρό… Δετά με ανθρώπινο δέρμα βιβλία εντοπίστηκαν στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ.
    Τις περισσότερες φορές το περιεχόμενο ενός βιβλίου είναι αυτό που μας κάνει να μαθαίνουμε άγνωστα μέχρι στιγμής στοιχεία για οποιαδήποτε έρευνα διεξάγουμε. Αυτή τη φορά όμως το εξώφυλλο του βιβλίου είναι αυτό που κίνησε την περιέργεια ερευνητών.
    Τα τρία αρχαία βιβλία με την περίεργη υφή στο εξώφυλλό τους είχαν ως θέμα
την μετά θάνατον ζωή, τη Ρωμαϊκή Λυρική Ποίηση, τη Γαλλική φιλοσοφία και τους νόμους του Μεσαίωνα. Το ένα από αυτά τα βιβλία έφερε στο εσωτερικό του ένα σημείωμα που έγραφε: «Το βιβλίο αυτό έχει δεθεί με ό,τι απέμεινε από τον καλό μου φίλο, Jonas Wright ο οποίος μαστιγώθηκε μέχρι θανάτου στις 4 Αυγούστου του 1632».
    Ωστόσο, μετά από σχετική έρευνα του Χάρβαρντ διαπιστώθηκε ότι το δέρμα προέρχεται από πρόβατα και γουρούνια. Έτσι, άρχισε μία έρευνα για να διαπιστωθεί από τι δέρμα είχαν δεθεί τα υπόλοιπα βιβλία. Η έρευνα απέδειξε ότι το ένα βιβλίο είχε όντως δεθεί με ανθρώπινο δέρμα.
    Ο επικεφαλής της έρευνας, Bill Lane δήλωσε: «
Όντως το ένα βιβλίο είναι δετό με ανθρώπινο δέρμα καθώς και δέρμα προβάτου». Πρόκειται για το βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Αρσέν Ουσέ, με τίτλο «Des destinees de l’ame» (Το πεπρωμένο της ψυχής)
    Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πολλά αρχαία βιβλία θα δένονταν με ανθρώπινα δέρματα. Ακόμα και ερευνητές πολλές φορές έδεναν τα βιβλία τους με ανθρώπινο δέρμα προερχόμενο από τα πτώματα που εξέταζαν έτσι ώστε τίποτα να μην πεταχτεί στο τέλος της έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου