Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη (8-15/8)


Οι νέες ταινίες της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη (8-15/8)
Από parallaxi
    Τέσσερις νέες προσθήκες μας περιμένουν τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα στις θερινές και σκοτεινές αίθουσες της πόλης. Μια απολαυστική γαλλική κωμωδία, μια ιστορία μυστηρίου εποχής, ένα θρίλερ και μια δραματική ιστορία αγάπης ολοκληρώνουν το πρόγραμμα. Απολαύστε!
Παντρέψου με ρε φίλε / Marry Me, Dude / Épouse-moi mon pote
Σκηνοθεσία: Ταρέκ Μπουνταλί
Πρωταγωνιστούν: Ταρέκ Μπουνταλί, Φιλίπ Λασό, Σαρλότ Γκαμπρίς, Άντι, Φιλίπ Ντικενέ
Είδος: Κωμωδία
    Για να μπορέσει ο μαροκινός Γιασίν να πάει να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Παρίσι, όλοι οι συγγενείς και φίλοι του από το χωρίο έδωσαν ένα μικρό ποσό, ότι μπορούσε ο καθένας. Το μέλλον του διαφαίνεται λαμπρό μέχρι που ο Γιασίν αποτυγχάνει στις εξετάσεις και η φοιτητική του Visa αναγκαστικά δεν ανανεώνεται. Ο Γιασίν δεν θέλει με κανέναν τρόπο να απογοητεύσει την οικογένεια του και μέσα στην απόγνωση του, προσπαθώντας να παραμείνει νόμιμα στην Γαλλία, παντρεύεται τον κολλητό του φίλο Φρεντ. Μόνο που την υπόθεση του στο γραφείο μετανάστευσης αναλαμβάνει ένας καχύποπτος επιθεωρητής αποφασισμένος να ξεσκεπάσει τον ψεύτικο γάμο. Όταν η υπερπροστατευτική μητέρα του Γιασίν εμφανίζεται απροειδοποίητα και η Κλερ ο έρωτας της ζωής του κάνει ένα αναπάντεχο come back , το τέλειο σχέδιο του Γιασίν αρχίζει να καταρρέει.
*Σινεμά: Cineplexx One Salonica Αίθουσα 2: 19:20 – 22:00, Αίθουσα 8: 20:45 Ελληνίς 1: 21:00, Ελληνίς 2: 22:50 Σινέ Πανόραμα: 21:00 – 23:00
Έγκλημα στην αμμοθύελλα / Los que aman odian
Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Μάτσι
Ηθοποιοί: Λουιζάνα Λοπιλάτο, Γκιγιέρμο Φραντσέλα, Χουάν Μινουχίν, Κάρλος Πορταλούπι, Γιουστίνα Μπούστος, Μάριο Αλαρκόν, Μαριλού Μαρίνι, Γκονζάλο Ουρτιζμπέρεα
Είδος: Δράμα, Αστυνομική, Θρίλερ, Μυστηρίου, Αισθηματική
    Αργεντινή, μέσα της δεκαετίας του ’40. Ο Ενρίκε Ούμπερμαν είναι ένας μοναχικός μεσήλικας εργένης γιατρός, που χρειάζεται επειγόντως διακοπές για να ξεκουραστεί. Επιλέγει να πάει στο ξενοδοχείο της ξαδέρφης του, που βρίσκεται σε μια ερημική παραλία. Για κακή του τύχη, η γυναίκα την οποία ήθελε να ξεχάσει καθώς τον πλήγωσε ανεπανόρθωτα, βρίσκεται εν αγνοία του στο ίδιο ξενοδοχείο. Πρόκειται για τη Μαίρη, μια εξωστρεφή και πανέμορφη 20χρονη μεταφράστρια, η οποία ξελόγιασε τον γιατρό αλλά διέκοψε την καυτή τους σχέση όταν απλά τον βαρέθηκε. Η Μαίρη δεν είναι μόνη της στο ξενοδοχείο. Μαζί της είναι η αδελφή της με τον αρραβωνιαστικό της, ο οποίος τυγχάνει να είναι ένας ακόμα από τους πρώην εραστές της Μαίρης. Η ζήλια και το πάθος ξεχειλίζουν στον μικρόκοσμο που δημιουργείται στο ξενοδοχείο έως ότου, μια μέρα, μετά από μια έντονη αμμοθύελλα, μια δολοφονία λαμβάνει χώρα. Και οι πάντες είναι ύποπτοι καθώς, κάποια στιγμή, όλοι αγαπούσαν και μισούσαν το δολοφονημένο άτομο.
*Σινεμά: Ελληνίς 1: 22:40, Ελληνίς 2: 21:00
Το εξπρές των ζωντανών νεκρών / Busanhaeng/ Train to Busan
Σκηνοθεσία: Σανγκ-Χο Γιεόν
Ηθοποιοί: Γιου Γκονγκ, Γιου-Μι Γιουνγκ, Ντονγκ-Σεοκ Μα, Σου-Αν Κιμ, Έουι-Σουνγκ Κιμ, Γου-Σικ Τσόι, Σοχί
Είδος: Τρόμου, Θρίλερ, Δράσης, Δράμα
    Στη Νότια Κορέα ξεσπά ένας ιός που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε ζόμπι και στη Σεούλ οι επιβάτες ενός τρένου με προορισμό το Μπουσάν προσπαθούν να σωθούν. Ένας άγνωστου ταυτότητας ιός σαρώνει τη Νότια Κορέα, εξελίσσεται σε πανδημία και μεταμορφώνει τους κατοίκους της σε ζωντανούς νεκρούς. Η Κυβέρνηση αναγκάζεται να θέσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά ούτε η κήρυξη του στρατιωτικού νόμου είναι αρκετή. Οι μοναδικοί σώοι επιβάτες μιας υπερταχείας με προορισμό το Μπουσάν, που έχει αποκλείσει τη μετάδοση του ιού, πρέπει να παλέψουν μέχρι θανάτου για να επιβιώσουν. Ο Seok-woo, ένας χωρισμένος χρηματιστής, θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια για να σώσει τη μικρή του κόρη. Στα 453 χιλιόμετρα αυτής της αιματηρής διαδρομής, θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν ζωντανοί.
*Σινεμά: Cineplexx One Salonica, Αίθουσα 6: 21:00 – 23:20 Odeon Μακεδονία, Αίθουσα 9: 20:00 – 22:30 Village Mediterranean Cosmos, Αίθουσα 3: 19:00 – 21:30 – 00:00
Dede
Σκηνοθεσία: Μαριάμ Κατσβάνι
Είδος: Δράμα
    Η ταινία διαδραματίζεται το 1992. Η νεαρή Ντίνα ζει σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό όπου η ζωή «κυβερνάται» επί αιώνες από την παράδοση. Ο παππούς της, έχει κανονίσει ήδη τον γάμο της με τον David, ο οποίος επιστρέφει από τον πόλεμο. Επιστρέφοντας φέρνει μαζί του και τον συνστρατιώτη του, στον οποίο οφείλει τη ζωή του. Ο όμορφος Gegi, και η Ντίνα ερωτεύονται. Θα καταφέρει να εναντιωθεί στις «στεγανές» παραδόσεις της μικρής κοινωνίας στην οποία ζει; Και, αν το κάνει ποιο θα είναι το τίμημα; Μια αφήγηση της γεωργιανής σκηνοθέτιδας για τα έθιμα και τις παραδόσεις της ορεινής περιοχής της βορειοδυτικής Γεωργίας Svaneti, όπου και γεννήθηκε.
 *Σινεμά: Σινε Παράδεισος (Περιοχή Στρεμπενιώτη, Νεάπολη – Tηλ. 2310 631700), Προβολές: Δευτ. έως Τετ. 21:15


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου