Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (4/8/2018)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (4/8/2018)
Ανδρέας
    Κάθομαι και σκέφτομαι, πόσο άσχετοι και ερασιτέχνες ( με την κακή έννοια ) είναι οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων Η/Υ, των σχετικών με τις μισθοδοσίες, συντάξεις, κρατήσεις κτλ. Γιατί το γράφω αυτό; Μα, είναι απαράδεκτο να βγαίνει σύνταξη ( χηρείας στην περίπτωσή μας ) 12 ή 19 ευρώ. Ως γνωστό, ο Η/Υ είναι ένας βλάκας που βγάζει τα αποτελέσματα που τον βάζουν να βγάλει. Και στην περίπτωσή μας, αυτά δεν τα ελέγχει κανένας. Πόσο δύσκολο είναι να βάλουν ένα ALERT σε περίπτωση που το πληρωτέο είναι εκτός κάποιων ορίων που μπορούν να καθοριστούν; Σε όλα τα προγράμματα Η/Υ μπαίνουν ασφαλιστικές δικλείδες, για αποφυγή λαθών που δεν έχουν προβλεφθεί, Αμέσως γίνονται γνωστά, και οι υπεύθυνοι οφείλουν να τα διορθώσουν. Κανείς δεν είδε την σύνταξη των 19 ευρώ; Έστω και μετά από τις κρατήσεις του δανείου; Πώς θα ζήσει μια γυναίκα με παιδί με 19 ευρώ το μήνα; Και φυσικά, και τους επόμενους. Σκόπιμο, δεν είναι. Προϊόν άγνοιας και αδιαφορίας όμως, είναι! Κάτι τέτοια λάθη, μπορούν να προβλεφθούν. Ξέρω πολύ καλά τι γράφω, αφού κατά σύμπτωση είμαι και προγραμματιστής – αναλυτής Η/Υ.
----------------------------------------------
  Χτές έβαλα εκείνο με τις ευέλικτες μορφές εργασίας, όπως τις λένε, και την δουλειά που γίνεται κατά την κίνηση, στο σπίτι, ακόμα και στην … τουαλέτα ενδεχομένως. Παρατήρησα το σύνηθες φαινόμενο, να ασχολούνται με δουλειές που γίνονται με γραβάτα και πουκάμισο. Με δουλειές χωρίς συγκεκριμένο ωράριο, με δουλειές που εγώ τουλάχιστον, δεν τις θεωρώ και πολύ… δουλειές! Και είναι αυτές οι «ατσαλάκωτες» δουλειές, που όλοι επιδιώκουν να έχουν. Έ, ρε παιδιά, αυτό δεν γίνεται! Δεν θα πώ το γνωστό στίχο πως… «Η δουλειά κάνει τους άντρες, το γιαπί, το πυλοφόρι , το μυστρί» που λέει το τραγούδι. Όμως, η παραγωγή δεν γίνεται από γραβατωμένους!  Για να υπάρχει παραγωγή, πρέπει να αντιστοιχούν 10-12 γραβατωμένοι σε κάθε 80-100 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! Να μην πάμε και στην ανεργία, που κάποιο ποσοστό της είναι… αεργία!
----------------------------------------------
    Τελικά, αυτό το ταλαίπωρο πρωτάθλημα Ά΄ Εθνικής στο ποδόσφαιρο, έχει γίνει σαν το λάστιχο! Φέτος με 16 ομάδες, του χρόνου με 12. Άντε συζητήσεις, το 12 γίνεται 14. Μέχρι να αρχίσει, θα δούμε πολλά ακόμα. Και η Β΄Εθνική, την πληρώνει και αυτή. Πόσες θα ανέβουν; Δύο, όπως κάθε χρόνο; Μία; Καμία; Τώρα είπαν οι καρεκλοκένταυροι, πως θα πέσουν 3 και θα ανέβει μία. Άδικο! Και μάλιστα μεγάλο! Άντε, να πέσουν τρείς. Γιατί να ανεβει μόνο μία; Εάν μία ομάδα ξεχωρίσει στη Β΄Εθνική, οι υπολοιπες γιατί θα παίζουν; Πιστεύω πως πρέπει να ανεβαίνουν δύο, ακόμα και εάν ο δεύτερος ανεβαίνει μετά από μπαράζ με τον 13ο της Α΄ Εθνικής.
----------------------------------------------
    Αυτά τα παγκάσιους (ψάρια) από το Βιετνάμ, ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ! Ιδιαίτερα για τα παιδιά, άσχετα εάν τους αρέσουν. Υπάρχουν μόνο στο Βιετνάμ και ζούν στα πλέον μολυσμένα νερά της γής! Ρωτήστε, για να μαθετε…
----------------------------------------------
    Καλή διαφήμιση κάνουν στο γυροπιτάδικο της Τήνου. Λόγω ονόματος, που φαίνεται ευφυές « ΓΥΡΟ-BANK» που παραπέμπει άμεσα στην EUROBANK. Όμως, υπάρχουν πολλά ανάλογα μαγαζιά με ευφυείς ονομασίες, όπως «ΓΥΡΟΔΙΚΕΙΟ» ( απέναντι από το Στρατοδικείο), « ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ»,  «Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ», και πάει λέγοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου