Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018

«Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΥΜΜΟΡΙΑΚΟΝ ΑΓΩΝΑ (1946-1949)» (60ον)


ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
«Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΥΜΜΟΡΙΑΚΟΝ ΑΓΩΝΑ (1946-1949)» (60ον)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2: Ηθικόν Στρατού
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: Επι Ηθικού Β΄ ΣΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 4: Παρότρυνσις του Στρατηγού Διοικητού Στρατιάς επι τη γενικη εξορμησει
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5: Απόσπασμα εκ της συνταχθείσης κριτικής υπο του ΙΙΙ Γραφείου του Γενικού Αρχηγείου των συμμοριτών δια την μάχην των Γρεβενών, δημοσιευθείσης εις περιοδικόν «Δημοκρατικός Στρατός» τον Φεβρουάριον 1948.
    Όπως σας είχα υποσχεθεί, έψαξα την βιβλιοθήκη μου, για να βρώ ακόμα ένα βιβλίο με ντοκουμέντα πέρα από κάθε αμφισβήτηση, για την πρόσφατη ιστορία της πατρίδας μας. Έτσι, «ξετρύπωσα» το βιβλίο « Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΥΜΜΟΡΙΑΚΟΝ ΑΓΩΝΑ ( 1946-1949 )» που αναφέρεται στο δεύτερο έτος, το 1947, και ειδικότερα στην ηπειρωτική χώρα, στη Ζώνη Ευθύνης των Α΄και Β΄ΣΩΜΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ.
    Είναι έκδοση Διευθύνσεως Ιστορίας Στρατού του έτους 1980, τα δε αναγραφόμενα είναι ιστορικά και στρατιωτικά αποδεδειγμένα και πέραν πάσης αμφιβολίας.
    Το βιβλίο αυτό λογικά πρέπει να υπάρχει στην βιβλιοθήκη των συναδέλφων μου, οπότε δεν τους γράφω κάτι καινούριο. Όσοι όμως δεν το γνωρίζουν, και ενδιαφέρονται για την Ιστορία όπως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εξελίχθηκε, καλά θα ήταν να το διαβάσουν, εάν έχουν την δυνατότητα.
    Η εξιστόρηση των επιχειρήσεων έχει τελειώσει, και από σήμερα 7/8/2018 σας παραθέτω τα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ του βιβλίου
Ανδρέας   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου