Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (15/8/2018)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (15/8/2018)
Ανδρέας
     ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!! Απελευθερώθηκαν από τους Τούρκους οι Στρατιωτικοί μας! Μετά από 5 μήνες, ανήμερα της γιορτής της Παναγίας. Ίσως αυτό να είναι τυχαίο, ίσως όμως αι όχι. Γεγονός πλέον είναι πως αυτό που έπρεπε να έχει γίνει από καιρό, έγινε τώρα!  Στέκομαι σε αυτό, χωρίς να εξετάζω τα σενάρια που ήδη κυκλοφορούν για «μυστική διπλωματία» και ανταλλάγματα.
-----------------------------------
    Με θλίψη διάβασα την τραγική είδηση της πτώσεως μιας οδογέφυρας στην Τζένοα της Ιταλίας, εχθες το πρωί. Ακόμα δεν ξέρουν ακριβώς, αλλά οι νεκροί ξεπερνούν τους 22. Είμαι σίγουρος πως οι Ιταλοί αρμόδιοι δεν θα ρίξουν το σφάλμα στον Θεό Δία που έριξε τον κεραυνό (όντως έπεσε κεραυνός) ούτε στον «στρατηγό άνεμο», και ούτε στο φαινόμενο συντονισμού. Το θέμα είναι πως οι γέφυρες και όλα τα ανθρώπινα κατασκευάσματα, καταστρέφονται κάποτε. Εκείνο που είναι τραγικό, είναι η απώλεια ανθρωπίνων ψυχών. Ο Θεος ας τους αναπαύσει.
-----------------------------------
    Όπως κάθε χρόνο, στις 26 Αυγούστου, στο Γράμμο και στο Βίτσι, θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της συντριβής των κομμουνιστοσυμοριτών το 1949. Δεν είδα και μεγάλη κοινοποίηση και κινητοποίηση πάνω σε αυτό το θέμα. Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι διοργανωτές, είναι η ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ των δύο εκδηλώσεων, από ακραία στοιχεία αμφοτέρων των πλευρών. Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, δεν θα παραστεί κανένας κυβερνητικλος εκπρόσωπος, ούτε κάν κλητήρας. Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; Εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου