Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (12/8/2018)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (12/8/2018)
Ανδρέας
    Μπράβο και συγχαρητήρια και στην Βούλα Παπαχρήστου που πήρε το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ στο άλμα τριπλούν γυναικών, στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο. Ακόμα μια ευκαιρία να κυματίσει ψηλά η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ και να ακουστεί ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΥΜΝΟΣ. Μπράβο, Βούλα, και πάντα επιτυχίες.
-----------------------------------
    Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο, και εμείς κρυφό καμάρι…. Η περιβόητη «έξοδος από τα μνημόνια» φέρνει ολίγον προς … την «έξοδο του Μεσολογγιου»! Ηρωική μεν, ατυχής δε, αφού οι περισσότεροι σκοτώθηκαν. Και στην τωρινή «έξοδο», σκοτώθηκαν ( μεταφορικά ) πολλοί, ιδιαίτερα οι νέοι της Ελλάδας και το μέλλον…
-----------------------------------
    Πώ, πώ, «γούστα» που ετοιμάζεται να βγάλει η 83η ΔΕΘ! Και τι δεν υπόσχεται. Ό τι και να κάνουμε πλέον, ο θεσμός της ΔΕΘ, για εμάς τους παλιούς έχει ξεφτίσει. Λένε, πως τότε ήταν ένα πανηγύρι και τίποτα άλλο. Εντάξει, αφού τότε ήταν πανηγύρι, τώρα πλέον είναι….. πανηγυράκι! Το μοναδικό ενδιαφέρον, είναι που κάθε χρόνο παραδοσιακά έρχεται ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και κάνει εξαγγελίες που τελικά δεν πραγματοποιούνται. Τα «κολάϊ» το πήρε και ο Πινόκιο, θα έρθει, θα μας φλομώσει στο ΧΟΝΤΡΟ ΨΈΜΑ όπως πάντα, και θα φύγει…. πανευτυχής! Η δε πόλη μας, θα υποφέρει από τις κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και άλλα παρεμφερή. Λές και θα αλλάξουν τίποτα με αυτά τα πράγματα….
-----------------------------------
    Μην σας παραξενεύουν οι υψηλές αποζημιώσεις ( πολλά εκατομμύρια δολάρια ) που επιδικάζουν τα Δικαστήρια των ΗΠΑ, όπως έγινε και με την ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ «Monsanto». Από τις αποζημιώσεις, μεγάλο μέρος παίρνει η Εφορία των ΗΠΑ, που ως γνωστόν δεν αστειεύεται. Σκόπιμα οι αποζημιώσεις είναι μεγάλες, για να είναι και τα έσοδα της Εφορίας μεγάλα.
-----------------------------------
    Δυό βαρέλια λίρες…. Δυό βαρέλια λίρες….. ΔΥΟ ΒΑΡΕΛΙΑ ΛΙΡΕΣ…. Καλά, πού τις βρήκε; Όλες οι λίρες που έριχναν οι Εγγλέζοι στην κατοχή και τον συμμοριτοπόλεμο, έπεφταν στο χωράφι του;;;;;
-----------------------------------
    Όλα περίμενα να δώ, αλλά…. μαύρο Τζέημς Μποντ, όχι! Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ιαν Φλέμιγκ… Έμαθα σίγουρα πως υπήρχε σκέψη να είναι και γυναίκα ίσως. Και λένε οι παραγωγοί, πως ο υποψήφιος μαύρος ηθοποιός, μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του, γιατί είναι…. δυνατός! Λές και η δύναμη ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του 007…. Τι να πούμε, μετά τον Σήν Κόννερυ,  η σειρά ήταν φθίνουσα. Κρίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου