Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Λεπέν: Το ευρώ είναι μαχαιριά στα πλευρά της ΓαλλίαςΛεπέν: Το ευρώ είναι μαχαιριά στα πλευρά της Γαλλίας
REUTERS/Maxim Shemetov
    Ως μαχαιριά στα πλευρά της Γαλλίας χαρακτήρισε το νόμισμα του ευρώ, η υποψήφια για την προεδρία Μαρίν Λεπέν, στο πλαίσιο της προεκλογική της εκστρατεία στην πόλη Μπορντώ.
    Όπως δήλωσε η ηγέτιδα του Εθνικού Κόμματος (FN) στην ίδια εκδήλωση, οι προεδρικές εκλογές στη χώρα ενδέχεται να αποτελέσουν προάγγελο για μία «πολιτισμική αλλαγή». «Βρισκόμαστε στο έλεος ενός νομίσματος που έχει προσαρμοσθεί στη Γερμανία κι όχι στη δική μας οικονομία. Το ευρώ μοιάζει περισσότερο με μαχαίρι καρφωμένο στα πλευρά μας για να μας εξαναγκάσουν να πάμε εκεί που άλλοι θέλουν εμείς να πάμε», τόνισε η Λεπέν υπό τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των υποστηρικτών της, ενώ επανέλαβε τις απόψεις της κατά της παγκοσμιοποίησης και των μεταναστών:
    «Δεν θέλουμε η Γαλλία να είναι ανοικτή σε όλες τις εμπορικές κι ανθρώπινες ροές, χωρίς προστασία και σύνορα».
    Μάλιστα, επιτέθηκε και κατά των δύο κύριων αντιπάλων της στην προεκλογική κούρσα, τον ανεξάρτητο κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν και τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν, η Λεπέν δήλωσε πως αμφότεροι ανήκουν «στο ίδιο σύστημα». «Το σύστημα έχει πανικοβληθεί διότι βλέπει ότι ο λαός ξυπνάει», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου