Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Τα τούνελ των Τεμπών και η καταδίκη των παραλιώνΤα τούνελ των Τεμπών και η καταδίκη των παραλιών
    Τα τούνελ Τεμπών, είναι ένα έργο εντυπωσιακό για την ασφάλεια που προσφέρει. Ο σχεδιαστής τους “αγνόησε” εξόδους που είχε ο παλιός ο δρόμος με αποτέλεσμα τον προαναγγελθέντα έτσι θάνατο περιοχών, όπως τα παράλια της Λάρισας (Αγιόκαμπου, Σωτηρίτσας, Βελίκας, Κουτσουπιάς, Κόκκινου Νερού, Καρύτσας, Στόμιου, Ομόλιου) ακτογραμμή 10 χιλιομέτρων που υποδέχεται πολλούς επισκέπτες το καλοκαίρι αλλά και με κατοίκους όλο το χειμώνα. Στην ακτογραμμή αυτή πήγαινες στρίβοντας αριστερά, με την είσοδό σου στα Τέμπη. Τώρα αυτή η περιοχή δεν υπάρχει για τους εκ βορρά ερχόμενους επισκέπτες αλλά και ούτε από το νότο! Δεν υπάρχει έξοδος από το τούνελ παρά αφού περάσεις τα Τέμπη και βγεις στο πρώτο χωριό, τον Ευαγγελισμό.
    Εκεί γίνεται μια ευγενική κλοπή. Για να βγεις από τον αυτοκινητόδρομο… πληρώνεις διόδια!!! 1,20ευρώ ενώ κάνοντας αναστροφή πληρώνεις πάλι διόδια για να ξαναμπείς (σε απόσταση 40 μέτρων!!!) 1,20 ευρώ, δηλαδή 2,40 ευρώ για μια αναστροφή.
    Αν βρεθείς στα παράλια της Λάρισας, είτε γύρω από τον Κίσσαβο είτε πάνω από αυτόν, και θες να επιστρέψεις Θεσσαλονίκη, μέσω τούνελ βέβαια τα πράγματα δεν είναι απλά.
    Φεύγεις από τον παλιό δρόμο των Τεμπών με κατεύθυνση Πλαταμώνα. Κάποια στιγμή, μετά 6-7 χιλιόμετρα μέσα σε νησίδα, ΜΕΤΑ την έξοδο έχει ταμπέλα που σε βγάζει στην εθνική οδό. Κάνεις όπισθεν!!! στην εθνική για να βρεις την έξοδο, στρίβεις και βρίσκεις πάλι διόδια, 60 λεπτά του ευρώ. Και βγαίνεις από την εκεί έξοδο, που όμως δε σε βγάζει προς Θεσσαλονίκη αλλά προς… Αθήνα.
    Και υποχρεωτικά ξαναπερνάς τα τούνελ και τα Τέμπη για να βγεις όπως γράψαμε στον Ευαγγελισμό και να πληρώσεις και 2,40 ευρώ για αναστροφή.
(όπως μου είπαν στα παράλια της Λάρισας, έχει προβλεφθεί κόμβος για την έξοδο προς τα παράλια όμως λόγω αδράνειας των δημοτικών και κυβερνητικών αρχόντων, αναβλήθηκε ένας Θεός ξέρει για πότε)
    Διαπιστώνει κανείς πως ένα τέτοιο τεράστιο έργο που καθυστέρησε 40 χρόνια, δεν έχει εξόδους προς τις περισσότερες περιοχές που διασχίζει αλλά και η οδοσήμανσή του είναι τραγική έως ύποπτη.
    Βιάστηκαν πολύ για τα εγκαίνια. Χωρίς να είναι έτοιμοι. Και έρχεται καλοκαίρι εκεί κάτω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου