Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Εκλεισε η συμφωνία: 3,6 δισ. περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο.Εκλεισε η συμφωνία: 3,6 δισ. περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο.
Στα LIDL πουλάνε «τσίγκινα σωβρακάκια».
Σπεύσατε !!!!!
    Την επίτευξη συμφωνίας στα «βασικά στοιχεία» του πακέτου μεταρρυθμίσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Βαλέτα της Μάλτας.
    Ο ίδιος ανέφερε πως οι επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα θα επιστρέψουν το «συντομότερο δυνατόν», προκειμένου να επιτύχουν μια «ολοκληρωμένη τεχνική συμφωνία».
    «Έχουμε μια συμφωνία για μεταρρυθμίσεις και χρονοδιάγραμμα (σ.σ.: για το ελληνικό πρόγραμμα). Τα τεχνικά κλιμάκια επιστρέφουν το ταχύτερο δυνατόν», δήλωσε επίσης και πρόσθεσε ότι τα μεγάλα ζητήματα έχουν κλείσει. «Απομένουν κάποιες λεπτομέρειες, γι' αυτό και θα προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα από εδώ και πέρα», τόνισε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.
    Η συμφωνία που άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα είναι η τμηματική εφαρμογή μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, η συμφωνία αφορά στα εξής:
Εφαρμογή μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ στο ασφαλιστικό το 2019
Εφαρμογή μέτρων 1% του ΑΕΠ στο φορολογικό το 2020
     Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη λήξη του Eurogroup της Μάλτας έκανε λόγο για συμφωνία των δανειστών με την Ελλάδα για μέτρα 3,6 δισ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από μείωση συντάξεων και αλλαγές στο αφορολόγητο. Αναφερόμενος στα αντίμετρα, είπε ότι θα μπορέσουν να εφαρμοστούν «υπό την προϋπόθεση να υπάρξει θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα».
    Παράλληλα ανακοίνωσε ότι όταν επιτευχθεί το Staff Level Agreement (η τεχνική συμφωνία δηλαδή), τότε το Eurogroup θα επιστρέψει για να συζητήσει και το ζήτημα του χρέους, στη βάση των αποφάσεων που ελήφθησαν στο Eurogroup της 20ής Μαρτίου.
Μοσκοβισί: Συμφωνία επί της αρχής μετά από μήνες διαπραγματεύσεων
    Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε πως η συμφωνία επί της αρχής ήρθε μετά από μήνες «δύσκολων διαπραγματεύσεων» και την εντατικοποίησή τους τις τελευταίες εβδομάδες, ημέρες και ώρες.
    Χαρακτήρισε τη συμφωνία αυτή «ισορροπημένη», καθώς πέρα από την επιπλέον δημοσιονομική προσπάθεια που καλείται να κάνει η Ελλάδα το 2019 και το 2020, υπάρχει η προοπτική ενός πακέτου αντισταθμιστικών μέτρων, το οποίο είναι σημαντικό για τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.
Κερέ: Γρήγορη εφαρμογή των προαπαιτούμενων
    O αξιωματούχος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ δήλωσε μια τεχνική συμφωνία θα υπάρξει «πολύ σύντομα» και σε αυτή τη βάση θα πρέπει να αρχίσει η συζήτηση για την ανάλυση βιωσιμότητας χρέους και τα σχετικά μέτρα για το χρέος τις επόμενες εβδομάδες. «Πιστεύουμε», είπε το στέλεχος της ΕΚΤ, «ότι η Ελλάδα πρέπει γρήγορα να προχωρήσει με την υιοθέτηση και εφαρμογή των prior actions (σ.σ.: προαπαιτούμενων), γιατί όσο περνά ο χρόνος γίνονται όλο και πιο επείγοντα».
    «Η καθυστέρηση είχε συνέπειες για την οικονομία και τον τραπεζικό τομέα. Είναι ώρα να διανύσουμε το τελευταίο μίλι και να προχωρήσουμε», είπε.
Ρέγκλινγκ: Ξανά στις σωστές ράγες
    «Υπήρξε συμφωνία στα βασικά πολιτικά ζητήματα του ελληνικού προγράμματος. Μιλήσαμε για τις υπερ-αποδόσεις της Ελλάδας, μιλήσαμε για τα πρωτογενή πλεονάσματα, θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες εντός των επόμενων δύο εβδομάδων», είπε, από την πλευρά του, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESΜ.
    «Θεωρώ ότι αυτό μας ξαναβάζει στις σωστές ράγες για να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας: «Αν επιβεβαιωθούν τα νούμερα για την Ελλάδα το 2016, θεωρώ πως θα είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου