Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Χρειάζονται 22 δικαιολογητικά για μια μεταβίβαση ακινήτου!ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Χρειάζονται 22 δικαιολογητικά για μια μεταβίβαση ακινήτου!
Επίτηδες το κάνουν, για να μένουν στα χέρια όσων κινδυνεύουν για κατάσχεση και να τα πάρουν πιο εύκολα.
Απίθανο ;;;;; Εσείς τι λέτε ;;;;
euro2day.gr
    Ασύλληπτος και συνεχώς διωγκούμενος ο αριθμός των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη σύνταξη κάθε συμβολαιογραφικού εγγράφου μεταβίβασης ακινήτου, τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ
    Την επαναφορά της βεβαίωσης μη οφειλής ΤΑΠ για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, του μοναδικού εγγράφου που είχε καταργηθεί το 2014 στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της γραφειοκρατίας, προβλέπει το άρθρο 60 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση!
    Όπως επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ σε σχετικό υπόμνημα προς τον υπουργό κ. Π. Σκουρλέτη, αλλά και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, ο αριθμός των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη σύνταξη κάθε συμβολαιογραφικού εγγράφου μεταβίβασης ακινήτου για οποιαδήποτε αιτία, είναι ασύλληπτος και συνεχώς διογκούμενος.
    Συγκεκριμένα υπάρχουν έως και 22 διάφορα δικαιολογητικά με μέσο όρο 10 δικαιολογητικών για κάθε συνήθη δικαιοπραξία, από τα οποία το μοναδικό που καταργήθηκε, επανέρχεται τώρα σε ισχύ, ενώ το Υπουργείο Ενέργειας προωθεί και σ/ν με βεβαιώσεις μηχανικών για τις αποδοχές κληρονομιών!
    Με το ίδιο υπόμνημα η ΠΟΜΙΔΑ ζητά να μην επιβληθούν αναδρομικά δημοτικά τέλη στις επιφάνειες που τακτοποιούνται πολεοδομικά καθώς και να κατοχυρωθεί νομοθετικά ότι η απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τα μη ηλεκτροδοτούμενα κενά ακίνητα ισχύει από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, εφόσον τα ακίνητα δηλώνονται ως κενά στο έντυπο Ε2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου