Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (12/12/2018)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (12/12/2018)
   Kανείς γνώστης των σχετικών θεμάτων, δεν αμφιβάλλει πως η ΧΑΝΘ έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα, και όχι μόνο! Η προσφορά της στα παιδιά, ασύλληπτα μεγάλη, σε εποχές που δεν υπήρχε τίποτα άλλο. Είχα την τιμή και τη χαρά να είμαι μέλος των Παιδικών Τμημάτων της, από το 1962 μέχρι το 1965, με τους κ.κ Δερβίση και Τσικίνα υπευθύνους των τμημάτων, και διατηρώ ανέπαφες τις μνήμες μου από εκείνη την εποχή. Ιδιαίτερα τις «κόντρες» μου στα 100 μέτρα με τον Μαυρούλη ( καλή του ώρα, όπου και αν βρίσκεται…). Εκεί έπιασα πρώτη φορά την μπάλα του μπάσκετ, και την… ερωτέυτηκα! Στο εμβληματικό γήπεδό της, που ήταν και το μοναδικό αξιόλογο στη θεσσαλονίκη ( τα άλλα ήταν του ΒΑΟ και του Ανατόλια στην οδό Ανθέων) γινόταν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μπάσκετ αλλά και Βόλλευ. Ένα γήπεδο που θα έπρεπε να μείνει σαν «πολιτιστική αθλητική κληρονομιά», αλλά η θέση του ήταν τόσο κεντρική που έπρεπε να αξιοποιηθεί. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στο Ελληνικό Μπάσκετ, αφού από εκεί ξεκίνησε το 1918.
--------------------------------------------------------
    Ποιοί είναι αυτοί οι «Ενωμένοι Μακεδόνες»; Δεν τους ξέρω. Ίσως, παράλειψή μου. Ακόμα μια Εθνκή Οργάνωση; Χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες.
--------------------------------------------------------
    Πλάκωσαν στις Φυλακές Αυλώνα στο ξύλο τον Αλβανό που με την παρέα του βίασαν και σκότωσαν την κοπέλα στη Ρόδο. Εάν είχα εμπιστοσύνη στην Ελληνική Πολιτεία πως εκτελεί τις ποινές που επιβάλονται στα δικαστήρια, θα αποδοκίμαζα το γεγονός. Επειδή όμως όλοι ξέρουμε τι γίνεται με κάτι «νόμους Παρασκευόπουλου» και τα σχετικά, και επειδή το «δίς ισόβια» ερμηνεύεται σαν 10 – 15 χρόνια φυλακή, το μόνο που μπορώ να πώ είναι πως «Καλά του έκαναν, και λίγα ήταν!» Έχω την διαίσθηση, πως ο Νόμος των Φυλακών θα λειτουργήσει αμείλικτα εναντίον του. Και θα κάνει, αυτό που δεν θα κάνει η ελληνική δικαιοσύνη!
--------------------------------------------------------
    Λέτε να άρχισε να συναισθάνεται ο Τσίπρας το μέγιστο λάθος του με την Συμφωνία των Πρεσπών; Γιατί, έτσι δείχνει. Πιστεύω προσωπικά, πως η προδοσία των Ελλήνων, ήταν εσκεμμένη. Αυτό πρέσβευαν εδώ καιπάρα πολλά χρόνια, και η κακή μας τύχη τους έδωσε την ευκαιρία να ικανοποιήσουν τους… «παλιούς συντρόφους στα όπλα». Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως πρωτεργάτες από πλευράς Σκοπιανών, είναι απόγονοι των συμμοριτών που κατέφυγαν εκεί με την λήξη του συμμοριτοπόλεμου.
--------------------------------------------------------
    Άντε, περιμένουμε τα αναδρομικά! ( Για την ακρίβεια, την επιστροφή αυτών που μας έκλεψαν! )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου