Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Ο απατεώνας του πήρε το λάδι αλλά και τα ευρώ


Ο απατεώνας του πήρε το λάδι αλλά και τα ευρώ
https://thessbomb.blogspot.com/
    Μεγάλη ζημιά έπαθε ένας 58χρονος παραγωγός-έμπορος λαδιού στην Εύβοια, που έπεσε θύμα θρασύτατου απατεώνα, ο οποίος εκτός από 270 δοχεία λάδι του πήρε και 2.000 ευρώ μετρητά.
    Όπως ο ίδιος κατήγγειλε στην αστυνομία η ζημιά έγινε πριν από λίγες ημέρες (
14-15/12/18) όταν κάποιος του τηλεφώνησε, του συστήθηκε ως γνωστός επιχειρηματίας του χώρου και του ζήτησε να αγοράσει 150 δοχεία λάδι. Συμφώνησαν στο ποσό των 9.200 ευρώ, το οποίο ο αγοραστής «κατέθεσε» σε λογαριασμό τράπεζας του πωλητή και του έστειλε μάλιστα και το αποδεικτικό κατάθεσης με email.
    Την ίδια ήμερα το βράδυ ο αγοραστής έστειλε φορτηγό και φόρτωσε τα 150 δοχεία. Την επόμενη ημέρα ζήτησε να αγοράσει
120 δοχεία ακόμη, η αξία των οποίων συμφωνήθηκε στο ποσό των 5.700 ευρώ. Ο αγοραστής όμως ζήτησε και μια επιπλέον εξυπηρέτηση. Του είπε να δώσει στον οδηγό του φορτηγού που θα πάει να φορτώσει τα λάδια και 2.000 γιατί ήθελε μετρητά και αυτός θα του έβαζε στην τράπεζα τα χρήματα για το λάδι και τα 2.000. Δηλαδή συνολικά 7.700 ευρώ. Φυσικά πριν πάει να φορτώσει τη δεύτερη παρτίδα του έβαλε τα χρήματα στην τράπεζα και του έστειλε το αποδεικτικό «κατάθεσης» με email, ακριβώς όπως και την προηγούμενη ημέρα.
    Αφού έγινε και η δεύτερη αγοραπωλησία την επόμενη ημέρα τον πήρε πάλι τηλέφωνο και του ζήτησε να αγοράσει
200 δοχεία λάδι και να του δώσει και 5.000 σε μετρητά, τα οποία φυσικά θα τα έκανε κατάθεση μαζί με την αξία του λαδιού της τρίτης παρτίδας.
    Τότε ο 58χρονος παραγωγός-πωλητής άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και έτρεξε στην τράπεζα να ενημερωθεί για τις καταθέσεις, αφού προφανώς δεν είχε τον τρόπο ή τη γνώση να τις ελέγξει από τον υπολογιστή του.
    Εκεί λοιπόν διαπίστωσε ότι τα αποδεικτικά που του είχε στείλει ο απατεώνας ήταν πλαστά και ότι κανείς με αυτό το όνομα δεν του είχε καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό του.
    Η συνολική ζημιά ανέρχεται στις
14.900 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου