Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ αύξων αριθμός 201


ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
    Θέλοντας να ξυπνήσω τις αναμνήσεις και το παιδί που κρύβεται μέσα σε όλους, κάθε εβδομάδα, θα βάζω ένα τεύχος από την έκδοση ‘’ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ’’ ( ή ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ όπως τα λέγαμε πιτσιρικάδες ), από την προσωπική μου συλλογή, για να αναπολήσουν τις μέρες που τρέχαμε στο περίπτερο την ημέρα κυκλοφορίας του. Έκανε μόνο 3 δραχμές.
    Η ποιότητα του τεύχους, είναι ανάλογη του χρόνου και της καταστάσεως, αφού η αρχή τους έγινε την δεκαετία του ’50. ( 1954)
    Σήμερα, σας έχω το τεύχος «ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ α/α 201   Ντάφης, σε τρείς ιστορίες all time clasic. Στον "φίλο του κ Διευθυντού" παριστάνει τον φίλο του Έλμερ ο οποίος δουλεύει γκρουμ σε πολυτελές ξενοδοχείο. Στον "Αστρονόμο" προσπαθεί να πουλήσει σκουπίδια στον Σαμ. Στην "προιστορική φιλοξενία" σε μια εκδρομή του με τον Έλμερ προς το άγνωστο πέφτουν στα χέρια μιας φυλής κανιβάλων που λατρεύει να τρώει σίδερα κι αυτοκίνητα. Υπάρχει, τέλος, και μια ιστοριούλα της Σουζάνας. Κυκλοφόρησε Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 1957.
    Ελπίζω και οι μικρότεροι να τα ευχαριστηθούν. Σίγουρα, είναι καλύτερα από τις πολιτικές αναλύσεις.    Πατήστε στο λίνκ  http://andremelez.blogspot.gr/   και γυρίστε νοερά 55 – 60 χρόνια πίσω……
    Σε όσους αρέσουν τα ΚΟΜΙΞ και τα παλαιά περιοδικά γενικώς, μπορούν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου