Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη (27/12-2/1)


Οι νέες ταινίες της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη (27/12-2/1)
Από parallaxi
    Τέσσερις νέες προσθήκες έρχονται να μας βρουν τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα στις σκοτεινές αίθουσες της πόλης. Δύο δυναμικές ιστορικές βιογραφίες, ένα αγωνιώδες θρίλερ και μια εντελώς διαφορετική κωμωδία αποτελούν τις νέες επιλογές για τους σινεφίλ και σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Καλή θέαση!
Vice: O δεύτερος στην ιεραρχία / Vice
Σκηνοθεσία: Άνταμ ΜακΚέι
Ηθοποιοί: Έιμι Άνταμς, Κρίστιαν Μπέιλ, Στιβ Καρέλ, Σαμ Ροκγουελ, Μπιλ Πούλμαν, Άλισον Πιλ, Τάιλερ Πέρι, Έντι Μαρσάν, Σία Γουίγκαμ, Λίλι Ρέιμπ
Είδος: Δράμα, Βιογραφική, Ιστορική
    Η κινηματογραφική βιογραφία του αμφιλεγόμενου Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσένεϊ και ο καθοριστικός ρόλος του στην εμπόλεμη εξωτερική πολιτική της Αμερικής επί προεδρίας Τζορτζ Μπους. Η ταινία σκιαγραφεί κωμικά και γλαφυρά πώς ένας γραφειοκράτης από την Ουάσιγκτον ανελίχθηκε αθόρυβα σε έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο, σε μια περίοδο που στιγματίστηκε από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Ο Τσένεϊ αναδιαμόρφωσε την Αμερική και τον κόσμο με τρόπους που εξακολουθούν να επηρεάζουν τις εξελίξεις μέχρι και σήμερα.
*Σινεμά: Odeon Μακεδονία 10: 19:20 – Πεμ.-Κυρ. και Τρ. Τετ. 22:00 Odeon Μακεδονία 5: Πεμ.-Κυρ. Τρ. Τετ. 18:10 Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 8: Πεμ.-Κυρ. και Τρ. Τετ. 20:00 – 22:50 – Δευ. 18:00 Village Mediterranean Cosmos 2: Πεμ. Παρ. Σαβ. Κυρ. Τρ. Τετ. 20:00 – 22:50
Ο Δικός της Πόλεμος / A Private War
Σκηνοθεσία: Μάθιου Χάινεμαν
Ηθοποιοί: Ρόζαμουντ Πάικ, Τζέιμι Ντόρναν, Στάνλεϊ Τούτσι, Τομ Χολάντερ
Είδος: Δράμα, Βιογραφική, Πολεμική
    Η Μαρί Κόλβιν (η υποψήφια για Όσκαρ Ρόζαμουντ Πάικ) είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες πολεμικές ανταποκρίτριες της εποχής μας. Το επαναστατικό και ατρόμητο πνεύμα της την τοποθετεί πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης αφού στόχος της είναι να δίνει φωνή στους αδύναμους, θυσιάζοντας ακόμα και την προσωπική της ζωή. Η αποστολή της να δείξει με κάθε κόστος την πραγματική φρίκη του πολέμου μαζί με τον διάσημο φωτογράφο Πολ Κονρόι (Τζέιμι Ντόρναν) τους οδηγεί στην πιο επικίνδυνη αποστολή της ζωής τους, στην πολιορκούμενη πόλη Χομς της Συρίας. Βασισμένη στη συναρπαστική ζωή της βετεράνου πολεμικής ανταποκρίτριας των Sunday Times Μαρί Κόλβιν και με τη σκηνοθετική υπογραφή του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη Μάθιου Χάινεμαν.
*Σινεμά: Odeon Μακεδονία 5: Πεμ.-Κυρ. και Τρ. Τετ. 20:50
Ο ένοχος / Den skyldige / The Guilty
Σκηνοθεσία: Γκούσταβ Μόλερ
Ηθοποιοί: Γιάκομπ Σέντεργκρεν
Είδος: Δράμα, Αστυνομική, Θρίλερ
    Ο Άσγκερ Χολμ, αστυνομικός, τηλεφωνητής στα επείγοντα περιστατικά της Άμεσης Δράσης, απαντάει το ένα μετά το άλλο τηλεφωνήματα ρουτίνας και κλήσεις σε βοήθεια σε μια βάρδια που μοιάζει τυπική. Μέχρι που η κλήση μιας γυναίκας που πιθανά έχει απαχθεί θα δώσει στη βραδιά μια αναπάντεχη τροπή αποκαλύπτοντας ένα έγκλημα πολύ μεγαλύτερο από αυτό που νόμιζε αρχικά. Μαζί θα φέρει στην επιφάνεια τα δικά του τραύματα.
 *Σινεμά: Παύλος Ζάννας, Ολύμπιον: Πεμ. Παρ. Σαβ. Κυρ. Τετ. 18:00 – 20:00 – 22:00 – Τρ. 20:00 – 22:00
The Happytime Murders
Σκηνοθεσία: Μπράιαν Χένσον
Πρωταγωνιστούν: Ελίζαμπεθ Μπανκς, Μελίσα ΜακΚάρθι, Μάγια Ρούντολφ, Τζόελ ΜακΧέιλ
Είδος: Δράσης, Κωμωδία, Αστυνομική, Μυστηρίου, Θρίλερ
    Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι συνυπάρχουν με τα muppets, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Φιλ ψάχνει να βρει τον κατά συρροή δολοφόνο που σκότωσε τον αδερφό του και τώρα έχει βάλει στο μάτι τους πρωταγωνιστές μιας διάσημης τηλεοπτικής σειράς για παιδιά. Από τον δημιουργό των «Muppets» και με το καυστικό χιούμορ των αθυρόστομων κωμικών Μελίσα ΜακΚάρθι, Τζόελ ΜακΧέιλ και Ελίζαμπεθ Μπανκς, αυτή η ταινία είναι γεμάτη σεξ, βία και muppet αλητεία.
*Σινεμά: Odeon Μακεδονία 3: Πεμ.-Κυρ. και Τρ. Τετ. 22:20 – Δευ. 19:30 Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 6: Πεμ.-Κυρ. και Τρ. Τετ. 22:30 – Δευ. 19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου