Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ (οδυνηρη πραγματικότητα)


ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ (οδυνηρη πραγματικότητα)
του Βασίλη Ευστρ.Ναζλή
    Στα δίσεκτα χρόνια που ζούμε, ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί, πολλοί θα έλεγα, που συζητούν, σκέφτονται και προβληματίζονται ,για την εκτροπή της ασκούμενης εξουσιαστικής κομματικής πολιτικής, που όλους τους ¨καθήλωσε στον καναπέ του σώματος, αλλά δυστυχώς και του πνεύματος!
    Διαπιστώνουμε ότι στις μέρες που διανύουμε, δεν υπάρχει πια καμιά ανάταση για κάτι το υψηλό, κανένας πόθος για πρόοδο, πουθενά δημιουργικός ενθουσιασμός. Άχρωμη κοινωνία, άοσμες σκέψεις, κενό στην ψυχή, άτονα κορμιά.
    Σήμερα ΣΙΓΟΥΝ ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΟΙ "ΑΦΡΟΝΕΣ¨. Κυριαρχούν οι εικονοκλάστες της πολιτικής, των ιδεών, των εμπειριών, των γνώσεων και ως ορμητικοί και ακάθεκτοι "σωτήρες¨, προσπαθούν να τα σπάσουν ΟΛΑ, όλα με απόλυτη Α-νοησία (
χωρίς γνώση και εμπειρία). Επαναστάτες βερμπαλιστές , μόνο του γραπτού και του προφορικού λόγου, με πεζοδρομιακές εξάρσεις και παροξυσμούς.
    Οι επάρσεις της Ελληνικής σημαίας και της Ελληνικής Ορθόδοξης πραγματικότητας τους "ξεσηκώνει¨, εξαιρουμένης της κομματικής ¨έπαρσης¨. Η προσευχή, εκτός αυτής της κομματικής σύναξης και συστοίχισης,  είναι ηθικό και κομματικό αδίκημα. Μαυρίζουν τα ¨μάρμαρα¨ της πατρίδας και της ... ψυχής μας, ώστε να διαλύσουν την λευκότητα τους, αλλά και αυτής των συναισθημάτων μας. Ξεχνούν όμως ότι τα ¨
μάρμαρα¨ της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας ΔΕΝ μαυρίζουν... από περιττώματα αποδημητικών ¨πουλιών¨ (αρπακτικών?) της πολιτικής.Τα ¨μικρόβια¨ και οι ¨τοξίνες¨, ΔΕΝ εγκαθίστανται στην ψυχή των Ελλήνων, γιατί γνωρίζουν ότι αυτά είναι παροδικά και επιδημικές ασθένειες που προσβάλλουν μόνο το σώμα, γιατί η προσωπικότητα τους διαμορφώθηκε μέσα στο καμίνι των αιώνων και των ¨μετασχηματισμών¨.
    Τώρα, νέα  ¨μπουλούκια¨ αρματολών και κλεφτών συσπειρώθηκαν υπό ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ και καπετανίσκους και δημιουργούν νέες ¨αμυντικές¨  και ¨επιθετικές¨ πολιτικές συμμορίες, για να κατακτήσουν με αρπαγή τα ¨οικόπεδα¨ μας. Αυτά όμως δημιουργούν ξιπασιά και δεκαρολογία (
κοινώς παπαρολογία). Τα νέα αυτά μπουλούκια, αποδεικνύονται βαθύτατα ΑΝΗΘΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, σε όλη την έκταση και τα πεδία της πολιτικής αντίληψης και προοπτικής, με προμετωπίδα και σύνθημα ¨Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ¨(ενθυμούμενοι κάπου κάπου και το μαρξιστικό τους καθήκον) Ευαγγελίζονται έτσι μία μάταιη, εμπαικτική και καταγέλαστη ¨επανάσταση¨, που θα ¨αναμορφώσει¨ τους Έλληνες αλλά ..... και τους Ευρωπαίους.!
    Η κομματική σκοπιμότητα, ¨χάριν¨ και ¨δήθεν¨ του δημοσίου συμφέροντος, βαπτίζεται νομιμότητα, που όμως προσβάλλει ευθέως τις ελευθερίες μας, τις περιουσίες μας ή ακόμη και την.... επιβίωση ορισμένων προσώπων. Αυτή η σκοπιμότητα συμβαδίζει αδελφωμένα χέρι με χέρι με το ¨ο σκοπός αγιάζει τα μέσα¨ και ένας Παπάς μας οδηγεί με την ¨αγιαστούρα¨ του στο να γίνουμε σύγχρονοι ... ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΕΣ!
    Εμφανίζουν την εξουσία τους με μέτρο της νομιμοποίησης της, την ¨κατάφαση και αποδοχή της¨ από τους σιωπηλούς εξουσιαζόμενους πλέον  ¨ραγιάδες¨ και ¨γραικύλους¨. Πως μας πείθουν όμως και διαθέτουν την ποθητή συγκατάθεση όλων μας?. Μα με το να ¨εκσυχρονίζουν¨ το ρωμαϊκό νομικό ¨θέσφατο¨,
gui facet consentine videtur-o σιωπών δοκεί συναινείν. Με την ΣΙΩΠΗ και την ΑΦΩΝΙΑ όλων μας, μας καθηλώνουν επιτήδεια και επιστημονικά και αυτό το εμφανίζουν ως έγκυρη έκφραση της βούλησης μας (΄εστω και αν είναι προϊόν καταναγκασμού και το χειρότερο αυτοκαταναγκασμού) Θεωρούν ότι-αρκεί να πετύχουν την σιωπή.... για να έχουν εξασφαλισμένη την συναίνεση!!!  Όποιος όμως υιοθετεί και αποδέχεται ένα τέτοιο πολιτικό κατασκεύασμα, που επικαλείται τη ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, για να δικαιολογήσει την ....ΥΠΟΤΑΓΗ του, είναι δυστυχώς εκτός δημοκρατικού πλαισίου κατά την γνώμη μου!
    Η πολιτική μας πλέον απάθεια, η εγκαρτέρηση, η παρατεταμένη (
και εξοργιστική????) ανοχή και σιωπή, θεωρείται πλέον ότι εξομοιώνεται με συναίνεση Έτσι η ιδεολογία της κυβερνητικής τάξης (πόσο άραγε κυρίαρχη συνεχίζει να είναι????) ενσταλάζεται ως κοινωνικό θεραπευτικό εμβόλιο από τους κομματικούς μηχανισμούς των συνιστωσών, ενώ στην ουσία δεχόμαστε όλοι μια ϊδεολογικό-συμβολική βία¨ και ¨χειραγώγηση πειθούς¨.
    Άς αντιδράσουμε πλέον ειρηνικά στην αποφασισμένη υποδούλωση μας, που μας σερβίρουν ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΟΚΙΟ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου