Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Αναβάλλονται οι αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού


Αναβάλλονται οι αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού
    Αναβάλλονται οι αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και δεν θα τεθούν σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου, καθώς εκκρεμεί η έγκριση της σχετικής τιμολογιακής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
    Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της
Εγνατίας Οδού κ. Απόστολου Αντωνούδη στο Ράδιο-Θεσσαλονίκη και στη Thessnews, η επίμαχη τιμολογιακή πολιτική (που περιγράφεται σε σχετική ΚΥΑ) δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής έγκριση από την αρμόδια Διεύθυνση της Κομισιόν και άρα δεν θα εφαρμοστούν από 1/1/2019 οι αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού.
    Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν το καλοκαίρι οι υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χρήστος Σπίρτζης, από την
1η Ιανουαρίου 2019 τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους Έβρου είναι να αυξηθούν από 0,03 ευρώ (με ΦΠΑ) σε 0,05 ευρώ (με ΦΠΑ), ανά χιλιόμετρο, για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα.
    Η αναπροσαρμογή αυτή συνεπάγεται αυξήσεις από 66% έως 150% στα διόδια της
Εγνατίας Οδού.
    Από τις υψηλότερες αυξήσεις είναι να υποστούν τα διόδια στα Μάλγαρα, καθώς θα «απογειωθούν» με ποσοστό 150% δεδοµένου πως η χρέωση θα διαµορφωθεί σε 3 ευρώ από 1 ευρώ και 20 λεπτά που ισχύει σήμερα.
    Στις αυξήσεις τιμών στην
Εγνατία Οδό, το υπουργείο Υποδομών αντιπαραθέτει το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, όπου ο ανάδοχος για το σχετικό έργο αρχικού προϋπολογισμού της τάξης των 400 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανακηρυχθεί τον Απρίλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου