Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

DIA: «Η Β.Κορέα θα μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ εντός του 2018» - Μονόδρομος η στρατιωτική επέμβαση;DIA: «Η Β.Κορέα θα μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ εντός του 2018» - Μονόδρομος η στρατιωτική επέμβαση;
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Η Βόρεια Κορέα θα αποκτήσει τον πολυπόθητο για αυτήν αξιόπιστο πυραυλικό φορέα το αργότερο μέχρι το 2018 και θα είναι πλέον σε θέση να απειλήσει το αμερικανικό έδαφος όπως αναφέρει διαβαθμισμένη μελέτη από τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, την DIA (Defense Intelligence Agency) του Πενταγώνου!
    Φυσικά αυτό αυξάνει το ενδεχόμενο μίας στρατιωτικής επέμβασης από την κυβέρνηση Ν.Τραμπ η οποία καθίσταται πλέον μονόδρομος αλλά είναι σίγουρο ότι θα εξοργίσει την Κίνα η οποία κοντά στα σύνορά της έχει αρκετή ισχύ για να εκφοβίζει ακόμα και τις αμερικανικές ΕΔ.
    Όλα αυτά τα χρόνια αν και η Β.Κορέα είχε αποκτήσει πυρηνικά δεν διέθετε ένα αξιόπιστο σύστημα διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM: intercontinental ballistic missile) για να μπορέσει να προβάλει την πυρηνική της ισχύ (που ακόμα είναι περιορισμένη συγκρινομένη με τις μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις)
    Μέχρι την πρόσφατη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τον Κιμ Γιονγκ Ουν οι Αμερικανοί θεωρούσαν ότι ακόμα η Πιόνγκιανγκ χρειαζόταν αρκετά χρόνια για την ανάπτυξη ενός τέτοιου οπλικού συστήματος αλλά αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν αυτές τις απόψεις.
    Το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί ώστε η Βόρεια Κορέα να διαθέτει έναν βαλλιστικό πύραυλο ικανό να φέρει μη συμβατική κεφαλή, ο οποίος θα απειλεί το αμερικανικό μητροπολιτικό έδαφος είναι τελικά πολύ μικρότερο και προσδιορίζεται κάπου μέσα στο  2018.
    Οι Βορειοκορεάτες έχουν ένα τελευταίο στάδιο να ολοκληρώσουν και αυτό είναι  του «οχήματος-φορέα» (re-entry vehicle) που θα πετύχει την επανεισαγωγή στη γήινη ατμόσφαιρα χωρίς να προκληθούν ζημιές στην πυρηνική κεφαλής.
    Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι το καθεστώς της Πιονγκ Γιανγκ ετοιμάζεται να προβεί σε δοκιμή ενός τέτοιου «re-entry vehicle» αν και απαιτούνται σοβαροί οικονομικοί πόροι για να ολοκληρωθεί το τελικό στάδιο.
    Καθεστώτα όμως όπως της Β.Κορέας πάντα βρίσκουν τον τρόπο για να εξοικονομήσουν τα απαραίτητα χρήματα για να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς τους εξαθλιώνοντας τον λαό τους.
    Στην δοκιμή της 4ης Ιουλίου η Β.Κορέα απέδειξε ότι κατέχει το απαραίτητο βεληνεκές για να απειλήσει μακρινούς στόχους.
    Τώρα απομένει να πετύχει την απόκτηση καί πυρηνικών κεφαλών ώστε να προσβάλει τις ΗΠΑ καί με αυτές. 
    Οι ΗΠΑ όπως φάνηκε και στην Σύνοδο των G-20 έχουν αρχίσει να συγκρούονται με την Κίνα καθώς θεωρούν ότι παραδίδει τεχνογνωσία στην Β.Κορέα. Η αλήθεια είναι ότι η Β.Κορέα εξυπηρετεί το Πεκίνο ως μόνιμος μοχλός πιέσεως κατά των Αμερικανών στην κορεατική χερσόνησο.   Δεν είναι όμως βέβαιο  ότι η Κίνα θέλει ως γείτονα ένα ανεξέλεγκτο ολοκληρωτικό καθεστώς με πυρηνικές δυνατότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου