Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Κρίση στη Β. Κορέα: Ο Πούτιν διέταξε απομάκρυνση 1.500 Ρώσων από τα σύνορα



Κρίση στη Β. Κορέα: Ο Πούτιν διέταξε απομάκρυνση 1.500 Ρώσων από τα σύνορα
    Θορυβημένη από την τελευταία εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας, η Ρωσία αποσύρει από τα σύνορά της με τη Βόρεια Κορέα 1.500 πολίτες της
    Η Daily Mail, επικαλούμενη ρωσικά ΜΜΕ, αναφέρει ότι σε μια κίνηση-έκπληξη η Μόσχα έδωσε την εντολή στους αξιωματούχους της πολιτικής άμυνας να μετατοπίσουν τους 1.500 Ρώσους που μένουν σε περιοχές που συνορεύουν με τη Βόρεια Κορέα, σε «ασφαλείς περιοχές», στα ανατολικά της χώρας.
    «Δόθηκε προφορική εντολή για τη μετακίνηση 1.500 ατόμων σε ασφαλείς περιοχές», αναφέρει το Mash που συνδέεται με το Life.ru, το οποίο έχει στενούς δεσμούς με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας. Το ακριβές σημείο που μεταφέρθηκαν οι κάτοικοι της ακριτικής αυτής περιοχής της Ρωσίας παραμένει άγνωστο. 
    Η εντολή δόθηκε από το τμήμα περιφερειών του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών. Την ίδια ώρα, αξιωματικοί από το Βλαδιβοστόκ επιβεβαίωναν ότι μετά την τελευταία εκτόξευση δεν καταγράφηκε αύξηση της ακτινοβολίας στα σύνορα.  
    Σύμφωνα με το FedPress.ru, η μετεγκατάσταση περιγράφηκε αργότερα ως «εκπαιδευτική άσκηση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν προγραμματισμένη. Ωστόσο, η απόφαση πρέπει να ελήφθη μετά την τελευταία εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα. 
    Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα προειδοποίησε ότι η κρίση της Β. Κορέας θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένοπλη αντιπαράθεση και να «οδηγήσει τον κόσμο στο χείλος της καταστροφής». 
    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία διατηρεί πολιτικούς και επιχειρηματικούς δεσμούς με την Πιονγιάνγκ. 
Το νησί που εξαφανίστηκε από τον χάρτη 
    Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μετά την εκτόξευση του τελευταίου πυραύλου από τη Β. Κορέα το μεγαλύτερο νησί της Ρωσίας, το Σακαλίν, ( Σαχαλίνη την ξέρουμε εμείς )εξαφανίστηκε από τους online χάρτες της μεγαλύτερης ΙΤ εταιρείας Υandex. Το νησί βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, βόρεια της Ιαπωνίας. Η Yandex ανέφερε ότι υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα. 
    Το νησί, ωστόσο, σημειώνει η Daily Mail, θα μπορούσε να είναι ευάλωτο αν κάποια εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα δεν πάει καλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου