Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Η Ευρώπη... επιστρέφει στην Ελλάδα τους λαθρομετανάστες



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (Και με απόφαση του ΣτΕ ! )
Η Ευρώπη... επιστρέφει στην Ελλάδα τους λαθρομετανάστες
Newsroom , CNN Greece
    Τη διαδικασία επαναπροώθησης αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι ευρωπαϊκές χώρες.
    Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, η Γερμανία, έχει προχωρήσει ήδη σε 400 αιτήσεις επαναπροώθησης, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Νορβηγία έχουν επίσης ζητήσει την επιστροφή αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα.
    Ο Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στον Guardian είπε ότι οι πρώτες επιστροφές θα γίνουν αμέσως. «Η διαδικασία έχει αρχίσει και πιστεύουμε ότι οι πρώτες επιστροφές θα ξεκινήσουν το επόμενο μήνα. Θα αρχίσει με έναν συμβολικό αριθμό, σαν μια πράξη φιλίας (απέναντι στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη). Η Ελλάδα έχει ήδη υποδεχθεί τόσους πολλούς (πρόσφυγες), έχει υποστεί τέτοια πίεση που η αποδοχή ακόμη περισσότερων θα ήταν παράλογη, ένα αστείο αν όχι μια τραγωδία».
    Ωστόσο, ο κ. Μουζάλας, σημείωσε ότι δεν γνωρίζει κατά πόσον οι αιτούντες άσυλο οι οποίοι θα επιστρέψουν στην Ελλάδα θα καταφέρουν ποτέ να ξαναφύγουν από τη χώρα.
    «Δεν γνωρίζω πού θα πάνε. Μπορεί να είναι στην Αθήνα, μπορεί στη Θήβα, ό,τι και να γίνει πάντως οι συνθήκες θα είναι καλές, έχουν ήδη βελτιωθεί πολύ και θα είναι σύντομα συμβατές με τα κριτήρια της Ε.Ε.», είπε.
    Η επαναπροώθηση πάντως δεν θα αφορά αιτούντες άσυλο οι οποίοι έφθασαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν τον Μάρτιο του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου