Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Mένεις Θεσσαλονίκη; 8 + 1 λόγοι να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα.



Mένεις Θεσσαλονίκη; 8 + 1 λόγοι να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα.
    Η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, φαίνεται πως για ακόμα μία εβδομάδα προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας κάνει, όλους εμάς τους ερωτευμένους με το καλοκαίρι θεσσαλονικείς, να ξεχάσουμε το γεγονός ότι (δυστυχώς) το φθινόπωρο έρχεται με ταχύτατους ρυθμούς (σε αυτό το σημείο δίνω σε όλους μας δύο λεπτά σιγής, προκειμένου ο καθένας από εμάς να κλάψει με την ησυχία του σε κάποια γωνία σε εμβρυακή στάση, για το φθινόπωρο που έρχεται… Εντάξει φτάνει!).
    Κατά τα άλλα επειδή ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και επειδή οι εποχές είναι για να αλλάζουν αλλιώς το καλοκαίρι δεν θα είχε αξία, φροντίστε να βγείτε έξω και να περάσετε όσο πιο καλά μπορείτε, ακολουθώντας φυσικά τις προτάσεις μου! (ΟΚ… σε αυτό το σημείο σαν δίνω το ελεύθερο να με θεωρήσετε τουλάχιστον κυκλοθυμικό, αν όχι άτομο με διπολισμό!):
Ταινία «LOGANLUCKY»:
    Η ταινία (διάρκειας 119 λεπτών) είναι μια κωμωδία αμερικανικής παραγωγής με ισχυρές δόσεις περιπέτειας. Οι Λόγκανς ανήκουν στην εργατική τάξη και ζουν στην δυτική Virginia. H οικογένεια τους είναι διάσημη εδώ και περισσότερα από 90 χρόνια για την κακοτυχία της, όταν ο Τζίμι Λόγκαν αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα η τύχη της να αλλάξει. Με λίγη βοήθεια από φίλους ληστές σχεδιάζει να κλέψει 14 εκατομμύρια δολάρια από την Πίστα Αγώνων Ταχύτητας Σάρλοτ κατά την διάρκεια του πιο δημοφιλούς αγώνα της χρονιάς.
Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 29 Αυγούστου του 2017.
Ταινία «Εγώ ο απαισιότατος 3»:
    Η ταινία (διάρκεια 90 λεπτών) είναι η συνέχεια του «Εγώ ο απαισιότατος» της ταινία που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους σε ολόκληρο τον κόσμο κυρίως λόγω των μικρών μίνιον. Ο αγαπημένος μας Γκρου, επανέρχεται σε άλλη μια ξεκαρδιστική περιπέτεια. Εκεί λοιπόν, που σχεδίαζε να κλέψει το φεγγάρι και να γίνει επιτέλους ένας πρωτοκλασάτος «κακός», υιοθέτησε τρία μικρά κοριτσάκια, παντρεύτηκε την πράκτορα της Αντιτρομοκρατικής Λούσι και έπιασε κι εκείνος δουλειά στην Αντιτρομοκρατική. Τώρα, όμως, που έχει να αντιμετωπίσει τον Μπαλτάζαρ Μπρατ, ένα εμμονικό πρώην παιδί θαύμα της δεκαετίας του '80, που έχει εξελιχθεί σε παρανοϊκό κακοποιό, ο Γκρου τα βρίσκει σκούρα. Και σαν να μην έφτανε αυτό η ζωή του θα ανατραπεί ολοκληρωτικά, όταν ξαφνικά μαθαίνει πως έχει ένα δίδυμο αδερφό, τον Ντρου.
Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες θα γίνει στις 31 Αυγούστου του 2017.
Ταινία «Ο ΒΑΛΕΡΙΑΝ και η πόλη με τους 1000 πλανήτες»:
    Η ταινία (διάρκειας 137 λεπτών) είναι μία διαγαλαξιακή περιπέτεια φαντασίας. Στον 28ο αιώνα, ο Βαλέριαν και η Λορελίν είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της τάξης σε όλες τις ανθρώπινες περιοχές. Ακολουθώντας τις εντολές του Υπουργού Αμύνης οι δύο νέοι ξεκινούν για μία αποστολή στην εκπληκτική πόλη Άλφα.  Ωστόσο υπάρχει ένα μυστήριο στο κέντρο του Άλφα, μία σκοτεινή δύναμη, η οποία απειλεί την ειρηνική συμβίωση της Πόλης των Χιλίων Πλανητών, και ο Βαλέριαν με τη Λορελίν πρέπει να αγωνιστούν προκειμένου να εντοπίσουν την απειλή και να προστατεύσουν, όχι μόνο τον Άλφα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Θα καταφέρουν, άραγε, να διατηρήσουν την ειρήνη στους πλανήτες και να διαχειριστούν τη μεταξύ τους σχέση;
 Η ταινία στην Ελλάδα θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 31 Αυγούστου του 2017.
Παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη στο θέατρο δάσους:
    Το Εθνικό Θέατρο ανέθεσε στον συνθέτη Νίκο Κυπουργό τη μουσική σύνθεση και στον νέο συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο το λιμπρέτο για τη δημιουργία μιας μουσικής παράστασης που βασίζεται στην Ειρήνη του Αριστοφάνη. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, ενώ τον ρόλο του Τρυγαίου ερμηνεύει ο Τζίμης Πανούσης. Η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Γιώργου Πέτρου. Η Ειρήνη παρουσιάστηκε στα Μεγάλα Διονύσια το 421 π.χ., αποσπώντας το δεύτερο βραβείο, λίγες μόλις ημέρες πριν από τη σύναψη της Νικίειας Ειρήνης, που συνοδευόταν από ελπίδες για το τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου. Αυτή ακριβώς η εύθραυστη, όπως αποδείχθηκε, ισορροπία μεταξύ του πολέμου και της ειρήνης, το ηρακλείτειο ρητό "Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί" και το ακανθώδες ερώτημα κατά πόσο η ειρήνη είναι συνώνυμο της ευτυχίας και της αρετής εμπνέουν τους συντελεστές της ιδιαίτερης αυτής παράστασης.
(Διεύθυνση: Δάσος Σέιχ Σου, Τηλέφωνο: 2135200200, 2310245307, Μέρα: 28 Αυγούστου 2017, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος 12€ μειωμένο).
Παράσταση «Γουρούνι στο σακί» στο θέατρο κήπου:
    Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τη σπαρταριστή κωμωδία του σπουδαίου Γάλλου συγγραφέα. Ένα έργο που παρουσιάζει ενδιαφέροντες χαρακτήρες οι οποίοι χωρίς να το καταλάβουν παγιδεύονται σε παράλογες καταστάσεις. Ο Πακαρέλ είναι ένας ευκατάστατος νεόπλουτος αστός που φιλοδοξεί να παρουσιάσει στην Όπερα των Παρισίων ένα έργο που συνέθεσε η αγαπημένη του κόρη. Αναζητώντας τον τενόρο που θα πρωταγωνιστήσει, παρασύρεται από μια σειρά αναπάντεχων συμπτώσεων. Σιγά-σιγά όλα τα πρόσωπα του έργου αντιλαμβάνονται τις εξελίξεις με το δικό τους τρόπο, σε σημείο που οι σχέσεις τους να οδηγούνται σε απίθανες και κωμικές καταστάσεις. Πρόκειται για μια κωμωδία που συνδυάζει τη λογική και το παράλογο, οδηγώντας καθημερινούς ανθρώπους στα άκρα.
(Διεύθυνση: θέατρο κήπου, Μέρες: 30 και 31 Αυγούστου του 2017, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: Τιμές εισιτηρίου: 15€ και 12€ (μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι ΟΑΕΔ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ 67%) Προπώληση: 12€ Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α.).
Παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη στο θέατρο δάσους:
    Η Αθηναία ηρωίδα συλλαμβάνει την απόλυτη ιδέα: να συνασπιστεί με τις γυναίκες της πόλης της, της αντιπάλου Σπάρτης, αλλά και άλλων πόλεων, και να διαμηνύσουν στους άντρες πως αν δεν φροντίσουν για την ειρήνη, θα προχωρήσουν σε σεξουαλική αποχή. Με επικεφαλής την ίδια, η Αθηναία Κλεονίκη, η Σπαρτιάτισσα Λαμπιτώ, η Μυρρίνη και δεκάδες άλλες γυναίκες, αφού προσπερνούν τις αρχικές αντιρρήσεις τους, αναλαμβάνουν δράση, προχωρώντας παράλληλα σε αποκλεισμό του δημόσιου ταμείου που χρηματοδοτεί τις πολεμικές επιχειρήσεις. Οι άντρες φυσικά, με επικεφαλής τον Πρόβουλο, περνούν στην αντεπίθεση και ξεκινά η αψιμαχία αρχικά και η ανταλλαγή επιχειρημάτων στη συνέχεια. Όλοι αγγίζουν και ξεπερνούν τις αντοχές τους σε αμφότερα τα στρατόπεδα, μέχρι που η εμφάνιση της καλλονής Συμφιλίωσης οδηγεί σε αμοιβαίους συμβιβασμούς και, τελικά, σε αίσιο τέλος.
(Διεύθυνση: θέατρο δάσους, Μέρες: από 31 Αυγούστου έως και 2 Σεπτεμβρίου, Ώρες: 21:00, Εισιτήρια: Κανονικό 20€ Μειωμένο 15€, Σημεία προπώλησης: www.viva.gr, 11876, καταστήματα Seven Spots, MediaMarkt, Reload, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και σε όλο το δίκτυο συνεργατών της Viva Κεντρικό Εκδοτήριο Βασιλικού Θεάτρου Εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατεία Αριστοτέλους).
Παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη στην μονή Λαζαριστών:
    «Οι Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη είναι μια πρωτότυπη παραγωγή του Θεάτρου "Δημήτρης Ροντήρης" και της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΑΝΘΟΣ, σε ένα τρίτο κατά σειρά πρόγραμμα καλοκαιρινών παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα. Το πρωτότυπο έργο παρουσιάστηκε λίγα χρόνια μετά την ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό πόλεμο, η διαφθορά και οι κοινωνικές ανισότητες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο στη σχεδόν χρεοκοπημένη πόλη. Έτσι οι Αθηναίες, με πρωτεργάτισσα την Πραξαγόρα, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Μεταμφιέζονται σε άντρες, εισέρχονται κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και περνούν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία. Επιβάλλουν έτσι πολιτικές μεταρρυθμίσεις και εφαρμόζουν περιουσιακή, αλλά και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματός τους θα αποδειχτεί ουτοπική και θα οδηγήσει σε διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις.
(Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη, Τηλέφωνο: 2315 200200, Μέρα: 29 Αυγούστου 2017, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12€ Μαθητές, φοιτητές, άνεργοι: 10€, Σημεία Προπώλησης: Εκδοτήρια Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21 Σάρωθρον, Κατούνη 17, Λαδάδικα Speaty, Μ. Αλεξάνδρου 67, Εύοσμος Στα καταστήματα Seven Spots, Media Markt, My Market και σε όλα τα φυσικά σημεία προπώλησης viva.gr Ηλεκτρονικά στο viva.gr).
9ο STREET MODE FESTIVAL από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου:
    Το STREET MODE FESTIVAL είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ street κουλτούρας, που έγινε ποτέ στην βόρεια Ελλάδα με πάνω από 50 συναυλίες και παράλληλες δράσεις. Το STREET MODE FESTIVAL είναι 3 ημέρες γεμάτες μουσική σε 4 παράλληλα stages, shows και διαγωνισμοί graffiti, street art, breaking, street dance, parkour, freerunning, bmx, skateboarding, longboard, βόλτες με καράβι στον Θερμαϊκό, δράσεις για μικρά παιδιά και πολλά ακόμη! Φέτος την παρουσίαση θα του φεστιβάλ θα την αναλάβει ο Γιώργος Λέντζας.  
(“Φέτος λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από εσάς αλλά και του μεγέθους της φετινής παραγωγής, μεταφερόμαστε στον διπλάσιο, ασφαλέστερο και άρτια οργανωμένο πολυχώρο του FIX - OPEN AIR (26ης Οκτωβρίου 15, στάση ΦΙΞ), λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον προηγούμενο χώρο, την προβλήτα Α του Λιμανιού!”, για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο: http://www.streetmode.gr/ ).
Thessaloniki beer festival PRE-EVENT στις 31 Αυγούστου του 2017:
    Λίγες μέρες πριν τo 1st Thessaloniki Beer Festival, το SoulFood Thessaloniki σας προσκαλεί στο επίσημο pre-event της μεγάλης γιορτής. Μουσική από τους DJs του SoulFood, beer snacks από τον Chef Savvas Smalis, official merchandise του 1st TBF 17, beer pong και φυσικά μπύρα! Την Πέμπτη 31 Αυγούστου η στοά του Toms Flagship γίνεται η καρδιά του 1st Thessaloniki Beer Festival και το κατάλληλο μέρος να ενημερωθείς για όλα πριν το φεστιβάλ και να απολαύσετε τις μπύρες της μικροζυθοποιίας Άλη.
(Είσοδος Δωρεάν).
Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου