Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Mε τιμή κάτω από 5.000 ευρώ το ηλεκτρικό VW Golf



Mε τιμή κάτω από 5.000 ευρώ το ηλεκτρικό VW Golf
Το έστειλε ο Κώστας Μίντζολης
    Και όμως είναι αληθινό. Η ηλεκτρική version του μικρομεσαίου μοντέλου της VW διατίθεται στην παραπάνω τιμή. Δείτε σε ποια χώρα το e-Golf είναι πραγματική ευκαιρία.
    Ενω στην Ελλάδα… τιμωρείται οτιδήποτε σύγχρονο (άρα και πιο ακριβό) και στην περίπτωση της αυτοκίνησης “πράσινο”  βάζοντας υπέρογκους φόρους πάνω στην τιμή, σε άλλες χώρες και πολιτείες επιδοτείται δίνοντας κίνητρα απόκτησης αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων.
    Για παράδειγμα στην περιοχή Σονόμα, που ανήκει στην πολιτεία της Καλιφόρνια, το
e-Golf κοστίζει στον τελικό καταναλωτή μόλις 4.500 δολάρια ή 3.800 ευρώ λόγω των πολλών φοροαπαλλαγών που ισχύουν αυτή τη στιγμή στην Αμερική για αυτού του είδους τα αυτοκίνητα.
    Έτσι λοιπόν, ξεκινώντας από τα 28.995 δολάρια που κοστίζει το e-Golf στον κατάλογο της VW στις Η.Π.Α., αφαιρούμε 7.000 δολάρια έκπτωση από τη VW, 2.000 δολάρια από την επιδότηση της Κομητείας της Σονόμα για τα «πράσινα» αυτοκίνητα, 7.500 δολάρια από την Κυβερνητική έκπτωση και 2.500 δολάρια από την έκπτωση στο φόρο. Μετά από τις παραπάνω εκπτώσεις, το κόστος του e-Golf μειώνεται μόλις στα 9.995 δολάρια (8.500 ευρώ), μια τιμή που έτσι κι αλλιώς είναι πολύ χαμηλή για ένα ολοκαίνουργιο μικρομεσαίο αυτοκίνητο.
    Όμως, εάν ο υποψήφιος αγοραστής είναι πελάτης της ηλεκτρικής εταιρείας Sonoma Clean Power και μένει στην περιοχή ελεγχόμενης ρύπανσης στο βόρειο τμήμα της Κομητείας (σχεδόν 60.000 κάτοικοι) υπάρχει επιπλέον έκπτωση 3.000 δολαρίων, ενώ εάν έχει και χαμηλό εισόδημα, τότε έχει ακόμη περισσότερη έκπτωση που τελικά μειώνει την τιμή του e-Golf στα 4.495 δολάρια (3.800 ευρώ).
    Σημειώστε πως η εταιρεία Sonoma Clean Power δίνει αντίστοιχη επιδότηση με το e-Golf και για όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρικά που πωλούνται στη συγκεκριμένη περιοχοή (BMW i3, Chevrolet Bolt, Chevrolet Volt, Ford Focus EV, Kia Optima EV, Kia Soul EV, Nissan LEAF, Mercedes B-Class Electric). Τέλος, αναφέρουμε πως στη χώρα μας, το εν λόγω μοντέλο κοστίζει περίπου 38.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου