Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Σούπερ καυτερές διευθύνσεις στην Αθήνα



Σούπερ καυτερές διευθύνσεις στην Αθήνα
    Μεξικάνικο, ινδικό, ταϊλανδέζικο, αλλά και… ορίτζιναλ γκρηκ σουβλάκι με σούπερ καυτερή σάλτσα έχει το μενού για όσους το προτιμούν πικάντικο.
Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6801097
και Κασσαβέτη 9, Κηφισιά, τηλ: 21 1183 1882
    Σταθερά αγαπημένο streetfoodάδικο του βορρά, μας κακομαθαίνει με τα καλύτερα ίσως burritos της Αθήνας, αλλά και tacos, quesadillas, nachos και burrito bowls (ήτοι τα υλικά του μπουρίτο στο πιάτο, χωρίς πίτα) και άλλα αγαπημένα μεξικάνικα. Διαλέγετε υλικά –ρύζι, φασόλια, sour cream, chili con carne, μαριναρισμένο κοτόπουλο, γκουακαμόλε και πάει λέγοντας– και γαρνίρετε με την σάλτσα της επιλογής σας: Η «πολύ καυτερή» θα στείλει τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων στα ουράνια. Η κάψα σβήνει με δροσερές Μαργαρίτες λεμόνι και φράουλα, οι δε τιμές των μπουρίτο ξεκινούν από τα 5€.
Νοταρά 122, Πειραιάς, τηλ: 210 4294117
    Μία από τις πιο αυθεντικές ινδικές γωνιές της πόλης κρύβεται στα καλντερίμια της Τρούμπας και αναδίδει πικάντικα αρώματα από μπαχάρια που θα σας κάνουν να δακρύσετε –αλλά μόνο εάν το θέλετε, αλλιώς ζητάτε το πιάτο σας μέτρια/ λίγο/ καθόλου καυτερό και δεν φεύγει κανείς από το τραπέζι κλαίγοντας. Τι θα δοκιμάσετε εδώ; Καταπληκτικό κοτόπουλο tikka masala, αρνίσιο κεμπάπ στο μαντέμι, πικάντικο ρύζι με γαρίδες, πίτα naan με κιμά, λαχανικά «πακόρα» με σάλτσα μάνγκο και άλλα ωραία, που δεν θα στοιχίσουν παραπάνω από 12€ κατ’ άτομο, μαζί με κρασί.
Σαπφούς 5, Γεράνι
    Οι μεγάλες οθόνες παίζουν ταινίες Bollywood, τα τραπεζάκια απλώνονται στο ισόγειο και τον επάνω όροφο, η ατμόσφαιρα είναι φιλική και ήσυχη, και οι έθνικ λιχουδιές κάνουν παρέλαση στις βιτρίνες που θυμίζουν παραδοσιακό μαγειρείο. Τι δοκιμάζουμε εδώ; Σούπερ νόστιμη πακιστανική κουζίνα, που περιλαμβάνει φτερούγες κοτόπουλου σε σούβλα, κάρι κοτόπουλο, αρνί με μυρωδάτο ρύζι, λαχανικά λουσμένα σε ανατολίτικες σάλτσες, μαζί με ζεστές πίτες ναν και κερασμένη σαλάτα και σος. Θα φάτε του σκασμού και θα πληρώσετε το πολύ 8€ το άτομο.
Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3423124
    Η Ταϋλάνδη μετακόμισε σε αυτήν εδώ την πανέμορφη γωνιά των Πετραλώνων, και έρχεται στο τραπέζι σας… καυτερή και μυρωδάτη. Ξεχωρίζουμε το κλασικό αλλά άψογο Phad Thai με noodles ρυζιού, με γαρίδες, αυγό και φιστίκια σε σάλτσα από ταμάρινθο και ζάχαρη κοκοφοίνικα, το Crying Tiger Beef, μοσχαρίσιο φιλέτο με σούπερ πικάντικη σάλτσα, και το πράσινο κάρι με γαρίδες, μοσχάρι ή κοτόπουλο. Συνοδεύουμε με ωραία κρασιά από μικρούς ελληνικούς αμπελώνες, ή ασιατικές μπύρες, και κλείνουμε με σπιτικό παγωτό μάνγκο με τζίντζερ και lime, πληρώνοντας το πολύ 20€ το άτομο.
Αγρινίου 5, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6846366
    Καυτερές δεν είναι μόνο οι μεξικάνικες συνταγές και οι κουζίνες της Ασίας. Καυτερό μπορεί να γίνει και το εθνικό μας έδεσμα –το σουβλάκι, ντε– και στο Χαλάνδρι το ξέρουν αυτό πολύ καλά. Ξακουστός για την μυστική του σάλτσα με την οποία… ντύνει τα σουβλάκια του, ο Καυτερός έχει φτιάξει όνομα για τα καλαμάκια του, από χοιρινό ή από κοτόπουλο. Σερβίρονται και σε τυλιχτά, τα οποία προτείνουμε να συνοδεύσετε με την καυτερή του σως για να δείτε τι εστί κάψα… α λα ελληνικά. Τα τυλιχτά κοστίζουν 2€. Θα τον βρείτε ανοιχτό όλες τις μέρες, εκτός Σαββάτου, από τις 19.00 ως τη 1.00 μετά τα Μεσάνυχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου