Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

27ο Τουρνουά «Συμεών Μαυροσκούφης» 2017



27ο Τουρνουά «Συμεών Μαυροσκούφης» 2017
    Το φετινό τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου  με τη συμμετοχή των ομάδων ΠΑΟΚ, ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS, ΚΟΛΟΣΣΟ ΡΟΔΟΥ Η HOTELS και ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΑΤΡΑΣ.
Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
Κυριακή 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, κλειστό Χ.Α.Ν.Θ «ΜΙΜΗΣ ΤΣΙΚΙΝΑΣ»
    1ος Αγώνας, ώρα 18.00 ομάδες ΠΑΟΚ – ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS
    2ος Αγώνας, ώρα 20.30 ομάδες ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ H HOTELS – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ
Δευτέρα 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, PAOK SPORTS ARENA
    1ος Αγώνας, ώρα 18.00 ομάδες ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ
    2ος Αγώνας, ώρα 20.30 ομάδες ΠΑΟΚ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ H HOTELS
    Η τιμή εισιτηρίου είναι στα 5 ευρώ (ένα εισιτήριο την ημέρα και για τα δύο παιχνίδια).
    Οι αγώνες του 27ου Τουρνουά «Συμεών Μαυροσκούφης» 2017 θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω του Life-Events.gr και σε αναμετάδοση από την επίσημη σελίδα του  Σ.Δ.Κ.Θ. (www.sdkth.gr).
Ο πιστός υπηρέτης του μπάσκετ…
    Υπάρχουν άνθρωποι που έζησαν πολλά χρόνια πριν και η προσφορά τους δεν έχει εκτιμηθεί στο βαθμό που πρέπει. Ένας από αυτούς είναι ο Συμεών Μαυροσκούφης.
    Ο Θεσσαλονικιός μπασκετάνθρωπος, που απεβίωσε το 1991 σε ηλικία 82 ετών, έλαβε μετά θάνατον μία σπουδαία τιμητική διάκριση. Σαν σήμερα το 2000 το αμερικάνικο Hall of Fame τον συμπεριέλαβε στον κατάλογο με τους κορυφαίους του αθλήματος, αφού ήταν ένας από τους ανθρώπους που προσπάθησαν σε δύσκολα χρόνια για τη διάδοση του μπάσκετ. Μια διάκριση που κανένας άλλος Έλληνας δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα.
    Ο Πιονέρος του ελληνικού μπάσκετ, ιδρυτής της FIBA εκ μέρους της Ελλάδος και φυσικά ο πατέρας και ιδρυτής του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης Συμεών Μαυροσκούφης. Ήταν ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης και πρώτος πρόεδρός του. Προς τιμήν του διοργανώνονται από το 1988 τα «Μαυροσκούφια», ένα τουρνουά καλαθοσφαίρισης στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
    Ο Συμεών Μαυροσκούφης υπήρξε «υπηρέτης» του μπάσκετ. Ήξερε το μπάσκετ από όλες τις πλευρές. Αθλητής, προπονητής, ο πρώτος διεθνής διαιτητής, καθηγητής φυσικής αγωγής. Ο άνθρωπος που άνοιξε το δρόμο για την Καλαθοσφαίριση στην Ελλάδα, μαζί με τον Γιάννη Αμπατζόγλου ήταν παρόντες στην ιστορική στιγμή του 1932, όταν στη Γενεύη υπογράφτηκε η ιδρυτική διακήρυξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ, FIBA.
    Ο τιμητικός ορισμός που ο Συμεών Μαυροσκούφης προσέδωσε στο άθλημα, «Καλαθοσφαίριση, το σκάκι των αθλοπαιδιών», διατηρείται ως παρακαταθήκη μέχρι σήμερα, σε ένα σπορ που εξελίχθηκε σε εθνικό άθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου