Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Φοροδιαφυγή: Το λουκέτο που το πήρε... ο αέρας και τα παιχνίδια με το POS



Φοροδιαφυγή: Το λουκέτο που το πήρε... ο αέρας και τα παιχνίδια με το POS
    Ο Μπαρμπαρόσσα δεν είναι μόνο φοβερός και τρομερός πειρατής αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, και δεινός δημοσιοσχεσίτης επιχειρηματίας, όπως προδίδουν τα περιστατικά στην Πάρο.
    Την Κυριακή, κλιμάκιο ελεγκτών της ΑΑΔΕ έκανε έφοδο στην πασίγνωστη ψαροταβέρνα «
Μπαρμπαρόσσα» της Πάρου, όπου και διαπίστωσε ότι δεν είχαν εκδοθεί 36 αποδείξεις συνολικής αξίας 6.500 ευρώ. Τη Δευτέρα ακολουθήθηκε η γνωστή, πλέον, διαδικασία της σφράγισης του καταστήματος για 48 ώρες. Ωστόσο, μετά από λίγες ώρες, με έναν... μαγικό τρόπο, η κορδέλα της ΑΑΔΕ έκανε φτερά και έτσι ζητήθηκε η συνδρομή της τοπικής Αστυνομίας. Ποια ήταν η συνέχεια;
    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί απάντησαν στην ΑΑΔΕ ότι την κορδέλα πιθανότατα την πήρε ο... αέρας! Χρειάστηκε η παρέμβαση ταξίαρχου για να συμμαζευτεί το πράγμα και η ψαροταβέρνα πάει για το προβλεπόμενο 10ήμερο «λουκέτο», χωρίς, όμως, να έχει διευκρινιστεί εάν υπάρχουν ενέργειες για τη στάση των τοπικών αστυνομικών Αρχών.
    Σε άλλη περίπτωση, στη Μύκονο, ο επιχειρηματίας «έπαιξε» με το POS. Συνεργείο εφοριακών έκανε έλεγχο στο εστιατόριο «
Σπηλιά» και συγκρίνοντας τι είχε πληρωθεί μέσω POS και τι είχε κόψει η ταμειακή, διαπίστωσαν ότι 65 αποδείξεις συνολικής αξίας 24.000 ευρώ είχαν μείνει «κρυφές» - κοινώς, ο επιχειρηματίας είχε χρεώσει τις κάρτες των πελατών αλλά δεν είχε κόψει τις αντίστοιχες αποδείξεις.
    Το ευτύχημα για τον επιχειρηματία είναι ότι επειδή το εστιατόριο επί της ουσίας συστεγάζεται με το άνωθεν ευρισκόμενο ξενοδοχείο, γλίτωσε το «
λουκέτο», όπως προβλέπει ο νόμος. Το πρόστιμο, πάντως, δεν το γλίτωσε, αν και το περιστατικό αναδεικνύει μια από τις αδυναμίες του ισχύοντος πλαισίου κυρώσεων για όσους πεισματικά δεν εκδίδουν αποδείξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου